Ceviz yediyseniz eğer bu ilaçtan içmemelisiniz

Ceviz yediyseniz eğer bu ilaçtan içmemelisiniz

Ceviz tükettikten sonra bazı ilaçların içilmemesi gerekiyor. Uzmanlar ceviz tükettikten sonra içilmemesi gereken ilaç türlerini açıkladı.

Bazı besinler hayatımızda büyük yer tutar. Örneğin ceviz yaz kış severek tükettiğimiz bir besindir. Ancak cevizle ilgili pekte bilinmeyen bir uyarı var. Little Things bilim insanları tarafından yapılan bir raporun sonuçlarına yer verdi. Little Things tarafından yayınlanan o rapor Türkiye'deki çok sayıda haber kuruluşu tarafından da haberleştirildi.

Ceviz son derece faydalı bir besindir. Beyin için büyük faydaları bulunan ceviz mide dostu bir besin olarak biliniyor. Hafıza koruyucu da olarak bilinen ceviz sayısız faydaları bulunan bir besin. Böreklerimizde, keklerimizde ve pastalarımızda da tüketmiş olduğumuz ceviz kısacası hayatımızın her alanında karşımıza çıkan besinlerden biridir.

Yeni Akit tarafından yayınlanan bir haberde; Cevizle ilgili önemli uyarılara yer verildi. Ceviz ve diğer lif bakımından zengin yiyecekler tiroit ilaçlarının emilimini engeller. Tiroit ilaçlarında bulunan kimyasalların emilmesi için yatmadan hemen önce alınması öneriliyor.

Bu nedenle ceviz tükettiğiniz zamanlarda Tiroit ilaçlarından içmemeniz gerekiyor. Normal zamanlarda ceviz oldukça faydalı bir besin olsa da Tiroit ilaçlarıyla birlikte tüketildiği zaman zararlı hale gelebiliyor.

Hatta Tiroit ilaçlarının etkisini de azaltıyor.

Bu yüzden Tiroit ilaçlarından kullandığınız günlerde cevizden uzak durmakta fayda var. Ayrıca yayınlanan haberde Kolesterol ilacı kullandığı zamanlarda da greyfurt ve greyfurt suyundan tüketilmemesi gerektiği konusunda da bir uyarı yapıldı.