Ciğer herkes tarafından sevilmez ancak böyle pişirilirse sevmeyen bile bayılıyor

Ciğer herkes tarafından sevilmez ancak böyle pişirilirse sevmeyen bile bayılıyor

Ciğer, Türk mutfağında kırmızı et kadar tercih edilen bir besin değildir. Vereceğimiz bu tarifle ciğer sevmeyenler bile ciğer bağımlısı olacaklar. Lokum gibi ciğer pişirebileceksiniz.

Ciğer faydalı bir besindir. Ancak bir çok kişi ciğer tüketmeyi sevmiyor. Anadolu sofralarından eksik olmayan ciğerin birden çok faydası bulunuyor.

Ciğerin en önemli faydalarından biri , içermiş olduğu demir ile kan yapmasıdır. B12 ve A vitaminiyle birlikte Ciğer, folik asit de içermektedir.

Ciğer güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Bağışıklık sistemini de güçlendiren ciğer en azından ayda bir kez tüketilmelidir.

ET KAVURMADAN BİLE GÜZEL CİĞER KAVURMA TARİFİ

Şimdi sizlere et kavurmadan bile çok daha lezzetli olacak bir ciğer kavurma tarifi vereceğiz. Ciğeri eğer sizlerde böyle pişirirseniz gerçekten bağımlısı olacaksınız.

Ciğer kavurma yapımı için gerekli malzemeler


500 gram kadar ciğer
1 adet orta bot kuru soğan
Tuz ve isteğe göre baharatlar ( Karabiber, Pulbiber, Kekik ) 1 tatlı kaşığı olmaları yeterlidir.
Yarım demet kadar maydanoz

Ciğer kavurma nasıl yapılacak?

Zarı soyulmuş ve kuşbaşı olarak doğranmış ciğerleri iyice yıkayın. Soğanı iyice kıydıktan sonra biraz tereyağı 1 kaşıkta zeytinyağını ilave ederek güzelce kavurun.

Ciğerleri ekleyip kavurma işlemini sürdürün. Ciğer kendi suyunu çekinceye dek pişirin. Baharatlarınızı ekleyin ve yemeği ateşten alın.
Üzerine dilediğiniz miktarda taze maydanoz serpiştirerek marulla birlikte servis edebilirsiniz.

CİĞER YANINA NE GİDER?

Ciğerin yanında ayran, yoğurt veya şalgam suyu içebilirsiniz. Ancak şalgam suyuyla yenilen ciğer çok ama çok lezzetli oluyor. Acıyı seviyorsanız ciğeri bu şekilde tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler