Çileği suyla değil de sirkeyle yıkamak gerekiyormuş nedeni belli oldu

Çileği suyla değil de sirkeyle yıkamak gerekiyormuş nedeni belli oldu

Yaz meyvelerinden çilek pazar ve market tezgahlarında yer almaya başlarken çileğin temizleme aşamasıyla ilgili bir uyarı var. Çilek neden sirkeli suda bekletilmeli?

Yaz aylarında bolca tükettiğimiz Çilek şimdilerde raflardaki yerini almaya başladı. Mide dostu olan çilek aynı zamanda diş beyazlatan meyveler arasında yer alıyor. Çileğin yaprakları bile mucize. Tam bir ödem söktürücü.

Çileğin birden çok faydası bulunuyor. En önemlisi bağırsak sağlığına iyi gelmesi. Çilek sadece meyve olarak tüketilmiyor.

Aynı zamanda çoğu ev hanımı tarafından çilek reçeli yapılarak da tüketilebiliyor.

Beslenme uzmanlarının çileğin temizleme aşamasıyla ilgili önemli bir uyarısı var.

Çileğin sirke ile temizlenerek tüketilmesi öneriliyor. Akşam gazetesinde yayınlanan bir haberde çileğin sirke ile temizlenmesiyle ilgili detaylar da paylaşıldı.

SİRKEYLE ÇİLEK NASIL TEMİZLENİR?

Sirkenin iyi bir temizleyici olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Bir kâseye 1 su bardağı beyaz sirke ya da elma sirkesiyle 8 su bardağı su doldurun. Çilekleri suda 4-5 dakika bekletin. Fazla bekletirseniz çileklerin yüzey rengi değişiyor. Sirke çilekteki hem kiri hem de bakterileri yok ediyor.

Sirkeli suda beklettiğiniz çilekleri süzün ve soğuk sudan bir kere geçirin. Eğer hemen tüketmeyecekseniz ıslak şekilde dolaba koymayın. Kağıt havluda kurulayın ve ondan sonra dolaba koyun.

YIKAMADAN YEMEYİN

Ayrıca beslenme uzmanlarının önemli bir uyarısı daha var. Çileği mutlaka yıkayarak tüketmek gerekiyor. Çoğu kişi çileği yıkamadan tüketerek zararlı hale dönüştürüyor. Evde sirke yoksa en azından bol su ile yıkayıp tüketin.

Yiyebileceğiniz kadar çileği yıkayın.

Ve çileği kesinlikle buzdolabına koymayın. Çilek buzdolabında hızla bozulma sürecine girebilir.