Çıtır Çıtır Bir Börek Yapmak ve de Böreğin Sönmemesi İçin Öğrenmeniz Gereken Tüyo

Çıtır Çıtır Bir Börek Yapmak ve de Böreğin Sönmemesi İçin Öğrenmeniz Gereken Tüyo

Börek yaptıktan sonra bazı durumlarda çıtır çıtır olmasını sağlayamayız ya da böreğimiz tepsiden çıktıktan sonra söner.. Bu durumu önlemek basit

Börek mutfağımızın vazgeçilmez hamur işi lezzetlerinden biridir. Ancak börek yaptıktan sonra bazı sorunlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Hanımların en çok başına gelen sorunlardan biri böreğin hamur gibi olması ve çıtır çıtır olmaması. Bu durum çok rahatsız edici olabiliyor.

Bir diğer sorun ise böreğimiz fırından çıktıktan sonra sönmeye başlıyor. Böreğin sönmesi ise hem görüntüsünü hem de lezzetini kaçırıyor.

BÖREK NASIL ÇITIR ÇITIR OLUR?

Böreğinizi fırına vermeden önce üzerine yumurta ile birlikte yarım bardak kadar sade sodayı karıştırıp bir fırça yardımıyla mutlaka sürün. Böreğinizin bu sos gevrekleşmesini sağlayacaktır.

Bir diğer formül ise böreğinizi fırına vermeden önce üzerini bir streç filmle sararak buzdolabında yarım saat kadar bekletmek. Soğuk haliyle direk streç filmi çıkarıp fırına sürerseniz bu yöntemde böreğinizin çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.

BÖREĞİN ÜZERİNİN SÖNMESİ NASIL ÖNLENİR?

Fırından çıkarmış olduğunuz böreğin üzerini mutlaka bir bezle kapatın ve börek soğuyana dek bu bezi açmayın.

Eğer böreğiniz fırından çıktıktan sonra bu yöntemi uygularsanız hem böreğiniz sönmeyecek hem de çıtır çıtır kalmaya devam edecektir.

YUFKA SEÇİMİNE DİKKAT

Böreğin dağılmaması, çıtır çıtır olması ve fırından çıktıktan sonra sönmemesi için yufka seçimine de dikkat etmek gerekmektedir. Eğer seçtiğiniz yufkalar taze değilse böreğinizin sönmesine yol açacaktır. Çıtır çıtır ve dağılmayan bir börek yapmak istiyorsanız yufkanızı taze seçmeye dikkat etmelisiniz.

Taze yufkayla yapılan börekler hem daha lezzetli hem de daha çıtır çıtır olacaktır.