Çok lezzetli ve pratik çıtır çıtır bal kabağı böreği tarifi! Gören el açması sanıyor

Çok lezzetli ve pratik çıtır çıtır bal kabağı böreği tarifi! Gören el açması sanıyor

Türk Mutfağının en farklı lezzetlerinden biri de balkabaklı börek. Pratik ve kolay bir tarifle evde bu böreği yapabileceksiniz

Ev hanımlarının kolay bir şekilde yapabileceği balkabaklı börek tarifini paylaşacağız. Tavsiyetarifler.com sitesinde paylaşılan tarif gerçekten çok dikkat çekiyor.

El Açması balkabaklı börek tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım:
Hamuru için;
☑️ 1 yumurta
☑️ 1 çay bardağı yoğurt
☑️ 1 çay bardağı su
☑️ 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
☑️ Bir tutam tuz
☑️ Aldığı kadar un
İçi için;
☑️ 2 kg balkabağı
☑️ 1 su bardağı ceviz
☑️ 1 su bardağı şeker
Şerbeti;
☑️ 1 su bardağı şeker
☑️ 1 su bardağı su
Üzeri için; 250 gr tereyağı
Açmak için; buğday nişastası

El Açması balkabaklı börek tarifinin yapılışına geçelim;
???? İç harcını hazırlayalım:.
Balkabağının kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkarın. İri iri parçalayıp rendenin en kalın tarafıyla rendeleyin. Üzerine iri doğranmış cevizi ve şekeri ekleyip karıştırın. Herhangi bir pişirme işlemi yapmayacağız.
???? Hamuru yoğuralım: Hamur için gerekli olan malzemeleri geniş bir kaba alıp esnek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru bezelere ayırın. Üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin.
???? Bir kabta bir miktar un ve nişastayı karıştırın. Her bir bezeyi un nişasta karışımı yardımıyla incecik açın. Yufkanın her tarafına hazırladığınız iç harcını serpip rulo olarak sarın. Yuvarlak bir tepsinin ortasına gül böreği şeklinde yapıp yerleştirin. Diğer yufkaları da bu yufkanın etrafında dolayın.
???? Tereyağını köpük köpük olana kadar yakmadan kızdırın. Tereyağını sıcak sıcak hamurların üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar 30-40 dakika pişirin.
???? Bu arada şerbetini hazırlayın.Tencereye şekeri ve suyu koyup 10 dakika kaynatın. Ilıyan tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin.

Kaynak: Tavsiyetarifler.com