Daha önce denemediyseniz mutlaka denemelisiniz! Pancarlı Kısır nasıl yapılır?

Daha önce denemediyseniz mutlaka denemelisiniz! Pancarlı Kısır nasıl yapılır?

Kısır en sevilen lezzetlerden biridir! Eğer daha önce yapmadıysanız harika bir kısır tarifimiz var! Pancarlı kısır tarifi

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu tv8 kanalında yayınlanan Masterchef Türkiye programında pancarlı kısır tarifi paylaşılmıştı. O günden sonra Pancarlı kısır tarifi popüler tarifler arasına girmeyi başarmıştı. Peki bu lezzetli kısır nasıl yapılacak?

Görüntüsü bile klasik kısırlardan farklı olan pancarlı kısır hanımların şimdiden gözdesi olmuş durumda.

Pancarlı kısır tarifi acunn.com tarafından paylaşılan bir içerikte ayrıntılarıyla anlatıldı. İşte pancarlı kısır hakkında bilmeniz gereken her şey!

“PANCARLI KISIR TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur

1,5 su bardağı sıcak su

100 gr kırmızı pancar turşusu

Yarım su bardağı pancar turşusu suyu

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 adet orta boy kuru soğan

1,5 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)

1 adet yeşilbiber

Maydanoz

2 yemek kaşığı nar ekşisi

Tuz

PANCARLI KISIR NASIL YAPILIR?

İnce bulguru derin bir kâseye alın. Üzerine sıcak suyu ekleyerek bir streç ile kapatın. 15 dakika kadar bulgurların şişmesini bekleyin. (bu noktada bulgur gözüme fazla geldiği için 1 çorba kâsesi kadar kenara ayırdım)

Soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte soğanı tavaya alın kısık ateşte soteleyin, soğanlar pembeleşmeye başlayınca içine salçayı ekleyerek kavurun. Biraz soğuması için ocaktan alıp bekletin.

Pancar turşularını blendıra alıp püre haline getirin. Pancar turşusu suyu ve kavurduğunuz salçalı soğanı bulgurlara ekleyip karıştırın.

Yeşilbiber ve maydanozları ince ince kıyın. Damak tadınıza göre tuz ve nar ekşisi ile birlikte kısıra ekleyin ve iyice karıştırın.

Biraz dinlendirip tadını çektikten sonra servis yapın.

PANCARLI KISIR YANINA EN İYİ NE GİDER?

Pancarlı kısırın yanına gidecek en iyi lezzetler arasında patates salatası ilk sırada yer almaktadır. İsteğe göre patatesleri haşlayın ardından küp küp doğrayıp zeytinyağı, limon ve baharatlarla iyice buladıktan sonra servis edin.

Dilerseniz kısırınızı turşu ve ayranla da servis edebilirsiniz.

Pancarlı kısır bağırsaklarınızın da çok hızlı çalışmasını sağlayacaktır. Hatta kabızlık sorununu bile pancarlı kısırın ortadan kaldırdığı belirtiliyor.

Deneyecek herkese şimdiden pancarlı kısır tarifi afiyet olsun!

İlgili Haberler