Deneyen hiç pişman olmaz, Kahvaltılık sütlü biber kızartması tarifi

Deneyen hiç pişman olmaz, Kahvaltılık sütlü biber kızartması tarifi

Türk mutfağında pek bilinmeyen ancak lezzetine doyum olmayan sütlü biber kızartması tarifi. Kahvaltıda belki de vazgeçilmeziniz olacak besin değeri çok yüksek bir tarif.

Kahvaltıda değişik tariflere yönelik ilgi artarak devam ediyor. Son dönemde yaygın bir şekilde çoğu ev hanımı tarafından yapılan bir tarifi sizlerle paylaşacağız.

Geçtiğimiz günlerde Ulusal Post haber sitesi tarafından sütlü biber kızartması tarifi paylaşıldı. Site haberi Haberciniz sitesinden alıntıladığını belirtmişti. Ulusal Post tarafından paylaşılan o tarif bir anda sosyal medyada da en çok aranan tarifler arasına girmeyi başardı.

Şimdi sizlerle noktasına virgülüne dokunmadan kahvaltıda yapınca hayran kalacağınız sütlü biber kızartması tarifini paylaşmak istiyoruz. Sizlerde arkadaşlarınızla paylaşabilir ve onların yararlanmasını sağlayabilirsiniz.

Kahvaltıda değişik tarifler hep dikkat çekmiştir. Çok sayıda ev hanımı kahvaltıda pratik ve lezzetli tarifleri araştırmaya devam ediyor. Son dönemde ilginç bir tarif popüler hale geldi. Haberciniz.biz sitesi tarafından paylaşılan bir kahvaltılık tarifi çok sayıda ev hanımının dikkatini çekti.

Özellikle bir çok kişi forumlarda birbirlerine bu kahvaltılık tarifini önermeye başladı. Açıkçası deneyenlerin bir çoğu oldukça lezzetli olduğunu belirtiyorlar.

ÇOKTA DOYURUCU

Aslında kahvaltılık olarak önerilse bile akşam yemeğinde bile bu tarifi yapıp servis etmek mümkün. Tarifteki ölçüleri dikkatli bir şekilde uygulamanız durumunda bu lezzetli kahvaltılığı sorunsuz bir şekilde yapabilmek mümkün. Yapmanız gereken tek şey tarifteki ölçülere uymak . İşte Kahvaltıda yapabileceğiniz lezzetli mi lezzetli sütlü biber kızartması tarifi için tüm bilgiler.

Malzemeler:

  • 15 adet biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Rendelenmiş kaşar

Yapılışı:

İlk olarak sütlü biber kızartması için kullanılacak olan 15 adet biberi yıkayıp baş kısımlarını çıkarın. İri şekilde biberleri doğrayıp tava içerisine alın. Biberlerin üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip hafif soteleyin. Çok eritmeden hafif kızarttıktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Tereyağı ile de 1-2 dakika biberleri kavurun.

Kavrulan biberlerin üzerine 1 yemek kaşığı tepeleme unu ekleyin. Unun da kokusu çıkana kadar biberler ile birlikte kavurmaya devam edin. Unun kokusu çıkınca 1,5 su bardağı sütünü ekleyin ve karıştırın. Ocağın altını orta dereceye alın. Tuzunu ekleyip yeniden karıştırın. Malzemeler karışınca üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Biraz da pul biber serpip kaşar peyniri üzerinde eriyene kadar pişirin. Kaşar peyniri tamamen eriyince kahvaltılığı servis edin. Afiyet olsun.

YANINA NE İYİ GİDER?

Sütlü biber kızartmasının yanına en iyi gidecek şey misler gibi siyah çaydır. Zeytin biraz da salatalık ve domates dilimleriyle bu kahvaltılığı servis edebilirsiniz. Evde roka varsa biraz da roka yanına mutlaka ekleyin. Yoksa marulda ekleyebilirsiniz. Bir kez denediğinizde zaten eminiz vazgeçilmeziniz olacak harika bir tarif.

Kaynak: Haberciniz.biz