Deneyen pişman olmaz! İster kahvaltıya ister beş çayına yapabileceğiniz çatlak patates tarifi

Deneyen pişman olmaz! İster kahvaltıya ister beş çayına yapabileceğiniz çatlak patates tarifi

Son dönemin en popüler tariflerinden biri! Çatlak patates yapmaya ne dersiniz? İşte tadına bayılacağınız o lezzet

Patatesle yapılan lezzetli tarifler her zaman merak konusu olmuştur. Son dönemde internet ortamında sayısız tarif paylaşılıyor. Paylaşılan bu tarifler herkesin çok ama çok hoşuna gidiyor. Patatesle yapılan tarifler arasında belki de en ilginci çatlak patates. Çocuklarında çokça sevdiği bu tarif ilk olarak tavsiyetarifler.com sitesi tarafından paylaşılmıştı

Sonrasında da o tarif Ulusalpost tarafından paylaşılınca oldukça popüler oldu. Doğrusu çatlak patates yapmanın pek bir zor yanı da yok. Tarif ölçülerine uyulduğu takdirde ortaya harika bir lezzet çıkıyor.

Üstelik bu tarifi ister beş çayında isterseniz sabah kahvaltısında yapıp tüketebilirsiniz! İşte çatlak patates tarifiyle ilgili bilmeniz gereken her şey! Bu tarifi deneyenler eminiz ki pişman olmayacaklar.

Patatesle yapılan tarifleri nedendir bilinmez çocuklarımız çok sevmektedir. Patates en doyurucu besinlerden biridir. Bu yüzden savaş ortamlarında bile bolca patates stoklanır ve patates tüketilir.

Eski savaş filmlerine yada dönem dizilerine dikkat edin. Evlere bolca patates depolandığı görülür. Özellikle Almanya'da savaş dönemindeki patatesler çok meşhurdur. Hitler döneminde patates ve ekmek genelde izin verilen besinler arasında yer alıyordu. Baskı altındaki topluluklara. Bu yüzden insanların günlerce patates tüketerek yaşam mücadelesi verdiği biliniyor.

Şimdilerde ise keyif amaçlı patates tüketiyoruz.

Geçmiş zamanlarda çok sayıda kral yada padişah patates tüketememiştir. Patatesin mazisi henüz çok daha yenidir. Şunun şurasında bir kaç yüzyıldır patates sofralarda bulunur.

Patates özellikle Türk mutfağında bolca tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Tavsiyetarifler.com sitesinde yayınlanan bir tarif ise son dönemin en popüler tariflerinden biri olmaya aday. Vereceğimiz bu tarifi bu yüzden sizlerde arkadaşlarınızla paylaşın ve onların da mutlaka öğrenmesini sağlayın! Özellikle çocuklarımız çatlak patates tarifine bayılmaktadır.

İşte Çatlak patates tarifi hakkında bilmeniz gereken her şey!

Çatlak Patates Tarifi İçin Malzemeler

Patates İçin malzemeler:

10 tane bebek patates
2 litre su (patatesleri haşlamak için)
1 tatlı kaşığı tuz (patatesleri haşlamak için)


Sosu İçin malzemeler:

Yarım çay bardağı ile zeytinyağı


1 çay kaşığı ile tuz
1 tatlı kaşığı ile kekik
1 tane limon kabuğu rendesi
Yarım çay kaşığı ile karabiber
2 diş rendelenmiş sarımsak
Üzeri İçin malzemeler:

1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)


Çatlak Patates Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle taze bebek patateslerini tuzlu suyun içerisinde haşlayalım. Patateslere bıçağı batırdığınız zaman düşüyorsa eğer olmuş demektir. Patatesleri süzelim ve fırın tepsisine aktaralım. Patateslerin üstüne hafifçe bardağın altıyla bastırarak çatlatalım. Bir kasenin içerisinde tuzu, kekiği, karabiberi, rendelediğimiz sarımsağı ve limon kabuğu rendesini iyice karıştıralım. Çatlak patateslerin üstüne hazırladığımız sosu gezdirelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 12 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra üzerine ince ince kıydığımız maydanozları serpiştirelim ve ana yemeklerin yanında sevdiklerimize servis edelim. Herkese afiyet olsun!

YANINA EN İYİ NE GİDER?

Çatlak patatesi ister ayran isterseniz çayla servis edebilirsiniz. Bu tarif akşam atıştırmalığı olarak veya kahvaltılık olarak tüketilebilir!

Kaynak: Tavsiyetarifler.com