Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel'e göre işte kolesterolü düşüren 8 gıda

Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel'e göre işte kolesterolü düşüren 8 gıda

Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel kolesterolü düşüren 8 gıdayı açıklayarak özellikle kolesterol rahatsızlığı olanların tüketmesi gereken besinleri açıkladı. Bu gıdaları sofranızdan eksik etmemelisiniz

Kolesterol sorunuyla mücadele edenlerin işine yarayacak bazı gıdaların listesini paylaşacağız. Gerçekten de bu gıdalar Kolesterol konusunda mucizeler yaratıyor.

Kolesterol ciddi bir sorundur. Kolesterol yüksek olması durumunda damar tıkanıklığı gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Ayrıca damar tıkanıklığı haricinde Kolesterol safra rahatsızlıklarına da yol açabilmektedir. Kısacası kolesterol vücudumuz için oldukça ciddi bir sorundur.

Şimdilerde kolesterolü olmayan yaşlı neredeyse yok. Eskiden ileri yaşlarda görülen bu rahatsızlık artık nedendir bilinmez genç yaşlardaki kişilerde de görülüyor.

Kötü kolesterolü düşürmek için ise bazı yöntemler bulunuyor.

Beslenme uzmanları zaman zaman kolesterolü düşürecek gıdalar hakkında açıklamalarda bulunuyorlar.

Uzmanlara göre kolesterol rahatsızlığı olanların beslenme konusunda dikkatli olması gerekiyor. Sağlıksız beslenmek kolesterolü daha da artırdığı gibi birden çok sağlık problemine de yol açabiliyor.

Uzmanların verdiği bilgilere göre kolesterolünü kontrol altına alanlar hem daha sağlıklı hem de normalden daha uzun yaşayabiliyorlar.

Haberciniz.biz internet sitesinde kolesterol konusunda herkesin bilmesi gereken bazı önemli bilgilere yer verildi. İlgili sitede Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel yapılan açıklamanın detaylarına yer verildi.

Bakın Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel'e göre kolesterolü kontrol altına almayı başaran gıdalar neler.

Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel'in açıkladığına göre, bu 8 süper besinle kolesterolünüzü kontrol altına alabileceksiniz.

ZEYTİNYAĞI

Yemeklerinizde katı yağ yerine zeytinyağı kullanın. Zeytinyağı içine OMe-9 vardır. Kalpteki iyi huylu kolesterolün yükselmesini sağlar.

CEVİZ

İçerdiği sağlıklı yağlar sayesinde iyi huylu kolesterolü artırır ve kötü kolesterolü düşürür. Mutlaka her gün beslenmenizde günde 2 tane ceviz tüketin. Geceden 2 cevizi 1 bardak suya koyun. Sabah uyanınca cevizi yiyin, suyunun için. Yardımcı olacaktır.

YULAF

Lifli yapısı sayesinde vücut kolesterolü dışarı atar. Günlük beslenmenizde kahvaltıda sevmiyorsanız bir kase yoğurda 1-2 kaşıkla ara öğün olarak tercih edebilirsiniz.

BALIK

İyi huylu HDL kolesterolünü artırır kötü huylu kolesterol LDL'yi düşürür. Haftada bir kez balık tüketin. Izgara, fırında ya da buğulama olarak tercih etmelisiniz.

YEŞİLÇAY

Metabolizma hızlandırır ve bağırsakları hızlandırır. Vücut yağ yakacaktır ve kilo kaybetmeye yardımcı olur. Size dokunmuyorsa günde 1-2 bardak yeşil çay tüketerek kolesterolü düşürebilirsiniz.

AVOKADO

Avokado çok sağlıklı yağlar içerir. Kolesterolün bağırsaktaki emilimini azaltır. Böylece kolesterol çok emilmeden dışarı atılır ve avokado kolesterolün düşmesine yardımcı olur.

BAKLİYATLAR

Yeşil mercimek, börülce, kuru fasulye çok yüksek lif içeriğine sahiptir. Bizi çok tok tutar. Bunun yanında yüksek lif aynı şekilde bağırsaklardaki kolesterolün emilmesini azaltır, bağlar ve vücuttan kolesterolü atmaya yarar.

SEBZELER

Sebzeler genel olarak kolesterol düşürücüdür. Bağırsak hızlandırıcıdır ve vücuttan kolesterolü atar. Tüm sağlıklı besinlerin kolesterol düşürücü etkisi vardır.

Evet işte kolesterolün düşmesine katkı sağlayan 8 gıda bu şekilde. Bu gıdaları arkadaşlarınızla da paylaşıp onların da kolesterolün düşmesine katkı sağlayan bu besinleri öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki bilgi paylaştıkça çoğalan bir hazinedir.

Kaynak: Haberciniz.biz