Dolaptaki salça küflenmesin birazcık bundan damlatınca küf bitiyor

Dolaptaki salça küflenmesin birazcık bundan damlatınca küf bitiyor

Salça , Türk mutfağında çokça kullanılan bir besin. Ancak bozulması veya küflenmesi durumlarında çöpe atılabiliyor. Artık salçanızı çöpe atmanıza gerek kalmayacak

İster marketten alınsın ister evde yapılsın salçalar çok lezzetli besinlerdir. Yemeklerimize eklediğimiz salça gerçekten de yemeğin lezzetini iki katına çıkarmakta ve yemeğe tat vermektedir.

Ancak evde veya marketten alınan salçalarda bazı sorunlar oluşabiliyor.

Bunların arasında en önemlileri salçanın bozulması, salçanın ekşimesi ve salçanın küflenmesidir. Bu üç sorunu ortadan kaldırmak için ise çok basit çözümler var.

KAVANOZ KAPAĞINI AÇTIKTAN SONRA BU PÜF NOKTASINI SAKIN ATLAMAYIN

Salçalar kavanoz kapağı açılana dek serin ve güneş almayan yerlerde bekletilebilir. Bu tür bir salçanın 1 veya 2 yıl bozulmama gibi durumu söz konusu olabilir.

Ancak salçanın kapağını açarsanız bozulma ve ekşime süreci başlayacağından mutlaka buz dolabına kaldırmanız gerekiyor.

BUZDOLABINA KALDIRIRKEN YAPMANIZ GEREKEN

Salçanızı buzdolabına kaldırdığınızda dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri mutlaka ağzını sıkı sıkıya kapatmak olmalıdır.

İkinci bir püf nokta ise salçanızın üzerine 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı ilave etmek olmalıdır. Ekleyeceğiniz zeytinyağı salçanızın bozulmasını ve ekşimesini engelleyecektir. Zeytinyağı salçanızın yoğun kalmasını sağlayacak aynı zamanda da küflenmesinin önüne geçecektir.

Salçalarının bozulmasını istemeyen bir çok kişi bu yöntemi denemektedir. Sizlerde salçanızın bozulmasını istemiyorsanız bu bilgiyi sakın es geçmeyin.