Ekmek yemek neden çabuk acıktırıyor?

Ekmek yemek neden çabuk acıktırıyor?

Nedense toplumda ekmeğin tok tuttuğuna dair yanlış bir algı vardır. Aslında çok da yanlış bir bilgi değildir.

Doğru olan kısmı, genetiği değiştirilmemiş tamamen doğal yöntemler uygulanarak yetiştirilmiş olan buğday kullanılarak öğütülmüş bir un ile yapılan ekmek hem besleyicidir hem de tok tutar. Ne yazık ki günümüzde bu yöntemle yapılmış ekmek bulmak imkansızdır. Ekmeğin tok tutma özelliği bundan yüz sene önce yapılan ekmekler için geçerliydi.

Günün herhangi bir öğününde sadece bir dilim ekmek bile yemiş olsanız, kan şekeriniz bir anda yükselir ve aynı hızla da düşer. Kan şekerinin ani yükseliş ve düşüşleri de açlığa neden olmaktadır. Bu da ekmek yemek neden daha çabuk acıktırır? sorusunun en basit cevabıdır. Günün en önemli öğünü olan sabah kahvaltısında tereyağı, bol protein kaynağı olan yumurta yiyenler yani un ile yapılan hiçbir şeyi yemeyenlerin kahvaltı yaptıktan sonra beş altı saat içerisinde acıkmamaları kanıtlanmış bir veridir.

SAĞLIKLI OLMAK İÇİN EKMEKTEN UZAK DURUN

Hemen hemen son yirmi yılda şeker hastalığında çok ciddi bir artış görülmektedir. Peki, şeker hastalığının yani diyabetin oluşma nedeni nedir? Kandaki insülin seviyesinin aşırı yükselmesi ya da aşırı düşmesi şeker hastalığına sebep olmaktadır. Buna neden olan gıdalar ise karbonhidratlar ve şekerli gıdalardır. Diyabetten korunmanın yolu da karbonhidratlardan ve glikoz içeren ve diğer şekerli tüm gıdalardan uzak durmaktan geçer.

Son yirmi yılda insanların kalp sorunları yaşamaması için doktorların tereyağından uzak durun karbonhidrat tüketin uyarılarının tamamen yanlış bir düşünce olduğunu savunan ve ispatlayan doktorların sayısı her geçen gün artmaktadır. Özellikle ekmeğin zararları nelerdir? konusunda, bıkmadan usanmadan açıklamalar yapmaya çalışan Profesör Doktor Canan Karatay'ın insanların bilinçlenmesindeki payı büyüktür.

Kalp hastalıklarının azalması için yoğun karbonhidratlı beslenme programı uygulanmasına rağmen, istatistikler gösteriyor ki bu zaman içerisinde kalp rahatsızlıklarında azalma olmadığı gibi aksine ciddi bir artış olduğu gözlenmiştir. Yani en büyük tehlike tereyağı değildir, asıl sağlığımızı bozan ekmek ve ekmeğin yapıldığı un kullanılarak üretilmiş olan karbonhidratlardır.

Birçok kişi ekmek neden daha çabuk acıktırır? bilmez. Bir dilim ekmek ile çayın içine kattığımız şekerin, sağlık açısından zararları aynıdır. Hatta ekmeğin aşırı derecede tüketilmesi bir kaşık şekerden daha zararlıdır. Kronik hastalıklarınızdan tamamen kurtulmak için ya da kronik bir hastalığa yakalanmamak için ekmeğin her türlüsünden uzak durunuz.