En faydalı besin zehre dönüşmesin! Marketlerden almayın evde kendiniz böyle yapın

En faydalı besin zehre dönüşmesin! Marketlerden almayın evde kendiniz böyle yapın

Elma sirkesi çok faydalı. Ancak evde yapılan elma sirkesi daha faydalı olarak biliniyor. Dünyanın en faydalı besinlerinden biri olan elma sirkesi peki evde nasıl yapılacak?

Son dönemde doğal ürünlere ilgi giderek artıyor. Elma sirkesi de o ürünlerden biri.

Elma sirkesi faydalı besinlerden biri. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve aynı zamanda sindirim sistemine iyi geliyor.

Mide ve bağırsak sorunlarına da iyi gelen elma sirkesi çok faydalı besinlerden biridir. Doğal elma sirkesinin faydaları saymakla bitmiyor. Bu yüzden uzmanlar mutlaka doğal elma sirkesinin tüketilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Marketlerde satılan elma sirkelerinin büyük bir bölümü doğal değil. Bu yüzden fayda görmeyi bekliyorsanız hata yapıyorsunuz.

Üstelik elma sirkesini evde yapmak hiçte zor değil. Hürriyet gazetesi tarafından hazırlanan özel bir içerikte evde elma sirkesi nasıl yapılır ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

İŞTE ELMA SİRKESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 kilogram elma
2 yemek kaşığı bal
3 litre su
1 çay bardağı nohut
Yarım çay bardağı bulgur

MALZEMELER TAMAM! ŞİMDİ DE DOĞAL ELMA SİRKESİNİN TARİFİNİ PAYLAŞIYORUZ

Elmaları iyice yıkadıktan sonra, kabuklarını soymadan doğrayıp cam bir kavanoza koyun. Elmaların kabuğunu soymamanız sirkenizin kalitesi ve fermantasyonu açısından önemlidir.

Elmaların ardından kavanoza bal, bulgur ve nohut ekleyin. Daha önceden elinizde sirke anası varsa, bal koymak yerine sirke anası kullanarak da sirke kurabilirsiniz.

Tüm malzemeleri ekledikten sonra üzerini suyla tamamlayın. Suyu ekledikten sonra tüm malzemeleri bir kaşıkla karıştırın.

Sirkenin ağzını bir tülbentle kapatın. Bekleme sürecinizin ilk 20 gününde sirkeyi güneş görmeyen, serin ve kuru bir yerde saklayın.

Sirkenizi her gün bir kez silikon ya da plastik kaşıkla karıştırın. 20 günün sonunda sirkenizi yine aynı yere kaldırın.

Bu kez 20 gün boyunca hiç karıştırmadan bekletin. Elma sirkeniz tüketime hazır.

Elma sirkesi işte bu kadar kolay! Sizde evde kendi elma sirkesini yapabilir ve bu tarifi arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Böylelikle onların da kendi doğal sirkelerini evde yapmalarını sağlayabilirsiniz.

Unutmayın her şeyin doğalı faydalıdır. Elma sirkesinin de evde yapılanı daha sağlıklı ve daha faydalıdır.