Etin tüm faydasını ve lezzetini yok ediyor sakın bir daha yapmayın

Etin tüm faydasını ve lezzetini yok ediyor sakın bir daha yapmayın

Kırmızı et pişirirken etin tüm faydasını yok eden hatalar! Bu mutfak sırları sayesinde daha lezzetli et pişirebilirsiniz. En önemli uyarı da kırmızı et pişirirken kullanılan yağla ilgili. Hangi yağ kullanılmamalı anlattık.

Kırmızı et pişirirken etin lezzeti büyük önem taşır. Lokum gibi yumuşacık et sevilir. Kuru veya pişmemiş et pek sevilmez.

Sağlık açısından zaten asla ve asla yanık et yememelisiniz.

Sağlık açısından az pişmiş et yememelisiniz. Orta pişmiş et en sağlıklı olanıdır. Son dönemde yeni moda az pişmiş etler olsa da bu alışkanlıktan vazgeçmek gerekiyor.

HAŞLANMIŞ ET EN SAĞLIKLISI

Hem et daha lezzetsiz oluyor hem de az pişmiş ette bakteri sorunu da oluşabiliyor.

Çok sayıda uzman haşlanmış et tüketmenin daha sağlıklı olduğunu dile getiriyor.

Ancak illa kızartma yöntemiyle eti pişirecekseniz eti biraz yağlı seçin deriz. Çünkü kendi yağında kavrulan ya da kızartılan etler çok daha sağlıklı ve lezzetli olmaktadır.

AYÇİÇEK YAĞINDA ET KIZARTILMAZ

Mümkünse Ayçiçek yağı ya da bitkisel yağ kullanmayın et pişirirken. Bu tür yağlar sadece sebze kızartmaları için uygundur. Et kızartmak için uygun değildir.

Çok sayıda kişi kırmızı et kızartırken ayçiçek yağı kullanıyor. Oysa eti bu şekilde kızartmak etin tüm besin değerini ve lezzetini kaçırıyor.

NASIL YAPILMALI?

Etiniz yağlı değilse en azından tereyağıyla kızartın. O da yoksa birazcık zeytinyağı işinizi görecektir. Zeytinyağı eti hem daha da lezzetlendireceği gibi etin yumuşamasını da sağlayacaktır.

ETİN KURUMASINI ÖNLEMEK İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER

Etin daha lezzetli ve kuru olmaması için de bilmeniz gereken küçük bir mutfak tüyosu var. Haber7'de yayınlanan bir haberde etin kuru olmaması için o sır paylaşıldı. Kızartma ya da ızgara yaparken etin kurumaması için et 25 derece oda sıcaklığında olmalıdır. Eti atmadan önce tava ve ızgara çok sıcak olmalı. Aksi takdirde et kurur ve lezzetsiz bir hal alır.

Kırmızı et pişirirken sizlerde bu önerilerden yararlanırsanız etiniz çok daha lezzetli olacaktır.