Evinizde Limon Yetiştirmek Bu Kadar Kolay Olmamıştı – İşte Tek İhtiyacınız olan Formül

Evinizde Limon Yetiştirmek Bu Kadar Kolay Olmamıştı – İşte Tek İhtiyacınız olan Formül

Evde limon yetiştirmek istiyorsanız işinize yarayacak harika bir bilgi paylaşacağız! Öğrenince evinde herkes limon yetiştirebilecek

Evinde bir şeyler yetiştirmeye meraklı olanlara harika bir önerimiz var! Evde limon yetiştiriciliği. Kulağa hoş geliyor öyle değil mi? Üstelik sanıldığı kadar hiçte zor değil. Kısa sürede kilo kilo evde limon yetiştirebileceksiniz.

Limon sayısız faydası bulunan bir besindir. Yaz kış sofralardan eksik olmayan vitamin deposu limonu pahalı diye tüketemiyorsanız üzülmeyin. Evde de limon yetiştirebilmek mümkün. Kısa sürede sizde evinizin balkonunda ya da terasında limon yetiştirebileceksiniz. Kocaman olmasa da evinizde etkileyici bir limon ağacınız olacak. Tek yapmanız gereken vereceğimiz bilgiler doğrultusunda limon ağacınızı yetiştirmek için çalışmaya başlamak.

Yayınladığı bilgi ve öneri içeriklerle dikkat çeken Ulusal Post haber sitesinde bu kez de evde limonun nasıl yetiştirileceğine dair önemli bir içerik paylaşıldı. Eğer sizde evinizde bir şeyler yetiştirmeye meraklıysanız bu içerik tam size göre. Kısa sürede evinizde limon yetiştirmek istiyorsanız bilmeniz ve yapmanız gereken çok basit bir kaç detay bulunuyor! Limon yetiştirmek için mutlaka bu bilgileri aklınızın bir köşesinde bulundurun.

Evde sebze yetiştirmeyi sevenlere harika bir bilgimiz daha var! Biber, domates ve soğan nasıl evde yetiştirilebilirse limonda evde yetiştirilebilir. Bilmeniz gereken sadece bazı püf noktalara dikkat etmek.

Vereceğimiz bilgiler sayesinde evde misler gibi kokan limonlar yetiştirebileceksiniz

C vitamini deposu limon sofralardan eksik olmamaktadır. Araştırmacılara göre limon Karaciğeri temizlemede yardımcı olur. Aynı zamanda da Bağırsakları temizleyerek kilo vermeye de neden olur.
Limon ayrıca Böbrek ve safra taşlarında etki eder ve onları kısa sürede doğal yoldan çözer.

Yine bazı araştırmalara göre Yüksek tansiyonda denge açısından da oldukça limon önemlidir.


Bir çok uzmanın ortaya koyduğu verilere bakıldığında limon Kansere karşı koruyucu özellik taşıyan bileşenler içerir.

Marketlerde, pazarda ve manavlarda satılan limonu evde yetiştirmek aslında çok kolaydır.

tr.newsner.com tarafından paylaşılan bir içerikte limon yetiştirmek için gerekli bilgiler paylaşıldı! Sizlerde bu bilgiler sayesinde evde limon yetiştirebileceksiniz! Arkadaşlarınızın yararlanması adına lütfen onlarla da paylaşın!

Evde limon yetiştirme


Malzemeler:


1 adet limon
Toprak
Saksı
Streç film
Limonun güneş görebileceği bir nokta


Nasıl yetiştirilir?


Saksıya toprağı iyice koyun. Üstüne su dökün. Toprak ile saksının üst kısmı arasında 3 cm boşluk olmalı.


Limonu kesin ve çekirdeklerini çıkarın. En güzel görünen çekirdeği seçmeye çalışın. Bir de limon yetişirken neme ihtiyaç duyduğundan, en sulu çekirdek en ideali olacaktır. Parmağınızla saksının altına doğru bir delik açın ve çekirdeği oraya yerleştirin.


Üstünü kapattıktan sonra yeniden sulayın. Her tür toprak işe yarayacaktır. Ancak çiçekçiye sorarsanız size en uygun toprağı verecektir.


Saksının üstünü streç filmle kapatın. Direk güneş ışığı alabileceği bir yere koyun.
Limonu çürütmemek için fazla sulamayın. Bitki topraktan çıktıktan sonra streç filmi çıkartın (Genelde 1-2 hafta içinde gerçekleşir).


Saksıyı güneş alan bir yerde bekletmeye devam etti. Limonun günde 8 saat güneş ışığına ihtiyacı var.

Limonun bakımı

Nemin korunması için düzenli olarak sulamayı ihmal etmeyin. Dibinde delikler olan saksılar limon yetiştirmek için daha elverişlidir.

Saksının güneş ışığına maruz kaldığından emin olun.

Bitki artık büyümeye başlayınca daha büyük bir saksıya yerleştirin ve gübre ekleyin. Sonra isterseniz balkona isterseniz de bahçeye çıkartın.

Evet limon yetiştirmek işte bu kadar kolaydır! Bu bilgilerden sonra artık limona para vermeyecek ve evde kendiniz de limon yetiştirebileceksiniz. Arkadaşlarınıza da ulaştırın onlarda bu bilgiler sayesinde evde limon yetiştirmeyi öğrensinler.

Kaynak: tr.newsner.com