Faydalı diye tükettiğimiz yumurtada bilinmeyen tehlike! İlk kez ortaya çıktı

Faydalı diye tükettiğimiz yumurtada bilinmeyen tehlike! İlk kez ortaya çıktı

Araştırmacılara göre gereğinden fazla yumurta tüketmek aslında çok zararlı çıktı

Yumurta en sağlıklı besinlerden biri. Ancak uzmanlara göre gereğinden fazla yumurta tüketmek zararlı olabiliyor. Sağlığınız için günde 1 yada 2 adetten fazla yumurta tüketmemelisiniz.

Karar'da yer alan habere göre; Yapılan bir araştırma yumurtayla ilgili şaşkına çevirecek bir gerçeği ortaya çıkardı. 31 yıl boyunca yaklaşık 30.000 yetişkinin izlendiği büyük bir araştırma, yumurta yemek ile kalp hastalığı geliştirme riskinin artması arasında bir bağlantı buldu. Katılımcıların yedikleri yumurta sayısı ile hastalık ve ölüm riskinin artması, diyetlerinin bir parçası olarak çok sayıda yumurta tüketen bireylerin uzun vadeli sağlıklarını tehlikeye atabileceğini göstermektedir.

PİŞMEMİŞ YUMURTAYA DİKKAT

Ayrıca araştırmacılara göre yumurtanın en sağlıklı tüketme şekli haşlanarak tüketilmesi. Başka bir deyişle yağda az pişirilmiş yumurta veya çiğ yumurta tüketmek çok riskli. Çoğu kişi yumurtanın az pişmişini seviyor oysa bu son derece zararlı.

ÇATLAK YUMURTALARA DİKKAT

Ayrıca beslenme uzmanlarının önemli bir uyarısı daha var. Çok sayıda kişi çatlamış yumurtaları çöpe atmıyor ve tüketiyor. Buda son derece zararlı bir alışkanlık. Kesinlikle çatlamış yumurtaları tüketmemek gerekiyor. Çatlamış yumurtalar buzdolabında olsa bile bakteri üretmiş ve bozulmuş yumurtalardır. Bu yüzden kesinlikle tüketilmemeleri önerilmektedir.