Fırıncılar bu işe çok bozulacak, evde simit yapmanın en kolay yolu

Fırıncılar bu işe çok bozulacak, evde simit yapmanın en kolay yolu

Simit fiyatları hiç olmadığı kadar yükseldi. Fiyatı her geçen gün artan simit evde de kolay bir şekilde yapılabilir. İşte pratik simit tarifi

Simit, kahvaltılarda oldukça tercih edilen bir lezzettir. Simit çok lezzetli bir hamur işidir. Genelde fırınlarda satılan simit evde de kolaylıkla yapılabilir.

Fırınlardan simit alabilmek şu dönemde neredeyse imkansız hale gelmiş durumda. Simit fiyatları giderek zamlanıyor. Simit fiyatları zamlandığı içinde evde simit nasıl yapılır herkes araştırıyor.

Vereceğimiz bu tarif nedeniyle fırıncılar çok üzülecek. Çünkü lezzet sırrını öğrendiğinizde fırınlardaki simitlerden bile daha güzel simit yapabileceğinizi göreceksiniz.

SİMİT İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 bardak kadar süt
1 bardak kadar su
1 fincan kadar sıvıyağ
1 kaşık kadar kuru maya
1 kaşık kadar şeker
1 tatlı kaşığı kadar tuz
4 Su bardağı Un
2 kaşık kadar pekmez
Ve Kavrulmuş susam

SİMİT TARİFİ

Şeker, süt aynı zamanda da mayayı ıslatın. Kabın içerisine sıvı yağ ile tuz ve unu ekleyip hamuru güzelce yoğurun. 1 saat kadar hamuru mayalandırın. Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak koparın. Sonrasında ise kopardığınız parçalara simit şeklini verin.

1 bardak su ile pekmezi iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı hamura yavaşça bulayın

Hamurunuzu daha sonra da susama bulayın ve yağlı fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Ardından sıcaklığını hazırladığınız fırında kızarana dek pişirebilirsiniz. Fırını önceden 180 derecede ısıtmanız gerekmektedir. 25 dakika kadar fırında simitleri pişirmek yeterli olacaktır.

İşte simit tarifi bu kadar kolaydır! Deneyecek herkese simit tarifimiz afiyet olsun

İlgili Haberler