Günler geçse de bayatlamıyor! Usta aşçılık sırlarıyla bayatlamayan anne kurabiyesinin püf noktası

Günler geçse de bayatlamıyor! Usta aşçılık sırlarıyla bayatlamayan anne kurabiyesinin püf noktası

Kurabiyeler Türk mutfağında sevilen lezzetlerin başında gelmektedir! Günler geçse de bayatlamayan bazı kurabiye tarifleri ise son dönemde dikkat çekmektedir! Vereceğimiz tarifle cevizli kurabiye nasıl yapılır sizde öğreneceksiniz

Kurabiyeler en sevdiğimiz lezzetlerdendir. Özellikle çay yanında kurabiyeler oldukça iyi gitmektedir. Yaptığımız kurabiyelerin hemen bayatlaması ve tadının kaçması hiç istemediğimiz bir şeydir.

Bu yüzden doğal tariflere olan ilgi son dönemde artarak devam ediyor. Popüler tarifleri araştıranlar genellikle youtube ve tarif siteleri gibi siteleri takip ediyorlar.

Sağlık Haberciniz tarafından paylaşılan bir kurabiye tarifi ise son dönemde popüler olmayı başardı. Açıkçası bu tarifin bir özelliği var. Günler geçse de yapılan kurabiye bayatlamıyor. Ancak ölçülere göre hareket etmenizde fayda var. Eğer doğru bir şekilde ölçülere göre hareket etmezseniz hem yapacağınız kurabiye lezzetsiz olur hem de kısa sürede bayatlar! İşte Bayatlamayan cevizli anne kurabiyesi tarifi hakkında bilmeniz gereken her şey!

Cevizli anne kurabiyesi tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 1 su bardağı sıvıyağ ve tereyağ karışımı
  • 2 yumurta (Birinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 5 su bardağına yakın un (Kontrollü ekleyin)

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Dövülmüş ceviz

Cevizli anne kurabiyesinin yapılışına geçelim:


Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri ekleyip tel çırpıcıyla çırpın. Yağı, yoğurdu, karbonatı, kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.


Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün.


180 derece fırında alt üst ayardaki kızarana kadar pişirin.

ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME: Kurabiyeleriniz oda sıcaklığına geldikten sonra tamamını tüketmeyecekseniz cam bir kavanoz yada cam bir saklama kabı içerisinde kurabiyelerinizi muhafaza edin. Böylelikle en az 1 hafta bayatlamadan kurabiyelerinizi saklamış olacaksınız.

Tarifin kaynağı: Huzurlu Mutfak / Derleme: Sağlıkhaberciniz.com.tr