Hep yanlış tüketmişiz! Canan Karatay soğanın en faydalı halini açıkladı

Hep yanlış tüketmişiz! Canan Karatay soğanın en faydalı halini açıkladı

Soğan Türk mutfağında vazgeçilmez bir sebze. Faydaları da çok fazla. Canan Karatay soğanın en faydalı halini açıkladı.

Soğan günümüzde en çok tükettiğimiz sebzeler arasında yer almakta. Sadece yaz aylarında değil kış aylarında da soğan sofralardan eksik olmuyor.

Sulu yemeklere, salatalara, çorbalara hatta ve hatta kebaplara bile soğan kullanıyoruz. Kimileri de soğanı sadece çip olarak tüketiyor. Üzerine zeytinyağı ve birazda baharat gezdirerek tüketiyorlar. Üzerine sıkılan limonda başlı başına bir lezzete dönüşmesini sağlıyor.

İşte konu da bu. Akşam gazetesinde yer alan habere göre; Soğanın en sağlıklı hali soğanı çiğ tüketmek. Soğanın her hali faydalı olsa da Canan Karatay'a göre en faydalısı çiğ tüketmek...

SOĞANIN BAŞLICA YARARLARI NELER?

Soğan bir çok kanser türüne karşı güçlü bir kalkan. Bağışıklığı güçlendiren soğan ayrıca kış hastalıklarından da korumaktadır.

Soğan kalp krizine karşı da vücudu korumaktadır. Ayrıca astım veya alerjik sorunları olanların soğanı tüketmeleri önerilir.

ÇİĞ SOĞAN TEHLİKELİ OLABİLİR

Çiğ soğan faydalı ancak bazı durumlarda zararlı olabiliyor. Dilimlenen soğan o gün tüketilmelidir. Bir kaç saat bekletilmiş soğan zehirlemeye yol açabilir. Bu yüzden soğanı bekletmemek hemen tüketmek gerekiyor.

MİDE SORUNU OLANLARA ÖNERMİYOR

Öte yandan midesinde reflü ya da yanma gibi sorunlar olanlar soğanı çiğ tüketmemelidir. Çiğ tüketilen soğan midenizdeki yanmayı çok daha fazla artıracaktır.