Her dört erkekten birinde görülüyor ihmal edilirse kısırlığa yol açıyor

Her dört erkekten birinde görülüyor ihmal edilirse kısırlığa yol açıyor

Orşit son dönemde çok sayıda kişide görülmeye başlandı! Bu rahatsızlık çoğu erkekte kısırlığa yol açmaktadır

Orşit vakalarında artış yaşanıyor. Bebeklerde bile görülen bu rahatsızlık daha çok erkeklerin testislerinin iltihaplanması demek. Genelde sol testiste olan ağrı bazı durumlarda ise sağ testiste görülüyor.

NE YAPMAK GEREK?

Sağ veya sol testisinizde bir ağrı olduğunda mutlaka bir Üroloji doktoruna gitmenizde fayda var. Ağrı bazen hafif olabildiği gibi bazı durumlarda ise aniden şiddetli bir şekilde geliyor.

ORŞİT belirtileri

Orşit belirtileri arasında ilk sırada testiste oluşan şiddetli ağrı oluyor. Kişinin aynı zamanda belinde ve karın alt kısmında da ağrı olabiliyor. Bu belirtilerle birlikte ateş, mide bulantısı ve kusma da Orşit belirtileri arasında yer alıyor.

NE YAPMAK GEREK?

Acilen doktora gitmek ve ultrason çekiminden sonra doktorun vereceği ilaçları kullanmak gerekiyor. 10 günde ilaç tedavisiyle bu rahatsızlığı atlatmak mümkündür.

Aynı zamanda evde de buz torbasıyla testisteki ağrıyı azaltabilirsiniz.

15 dakika boyunca bir bezle buzları ağrıyan testisin üzerine koyun ve çıplak şekilde sakın koymayın! Buz yanıklarına neden olabilir.

Günde 2 kez ilaç tedavisine ek olarak bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Orşit tedavi edilmediğinde diğer testisin de iltihaplanmasına neden olur ve zamanla kısırlığa yol açar. Orşit kendi kendine evde geçmez. Mutlaka ilaç tedavisi gerekmektedir