Hiç bir doktor söylemek istemez, saçtan bit temizlemenin en kolay yolu

Hiç bir doktor söylemek istemez, saçtan bit temizlemenin en kolay yolu

Saç biti oldukça rahatsız edicidir. Saçtaki bitten genelde kurtulmak için ilk yöntem sirke kullanılsa da bazı çözümler var

Bazen çocuklarda ve yetişkinlerde saç biti sorunu oluşabiliyor. Bit son derece bulaşıcı bir beladır. Oturduğunuz bir koltuktan veya yolculuk yaptığınız bir araçtan bile ulaşabilir. Uyuduğunuz yastıktan tutunda kullandığınız havluya kadar.

En az insanın başına 1 kez bile olsun bit belası musallat olmuştur. Bitten kurtulmak için ise bazı yöntemler var.

BİT SORUNUNA SİRKELİ ÇÖZÜM

Saç derisine iyice yedirilecek olan sirke yaklaşık 1 saat kadar saçta bekletilir. Ardından aralıklı özel bit tarağı ile saç güzelce taranır. Bu şekilde saça yapışan ve sirke nedeniyle ölen bitler hızla saçlardan uzaklaştırılmış olacaktır.

Beyaz sirke ile yapılan bu uygulamanın ardından saç şampuan ile köpürtülmeli ve bol su ile yıkanmalıdır.

Sonrasında tekrar saç diplerine sirke uygulanmalı ve bu kez 15 dakika bekletilerek tekrar tarakla taranmalıdır. Yine varsa kalan bitler temizlenince tekrar saç bol su ile yıkanmalı ve şampuanla tekrar köpürtülmelidir. Bu yöntem bilinen en hızlı yöntemlerdendir.

SAÇI SIFIRA VURMAK

En etkili yöntemlerden biri de saçı sıfıra vurmaktır. Erkek çocuğunuz varsa bunu yapabilirsiniz. Ancak kız çocuklarında maalesef bu mümkün olmadığından mecburen alternatif yöntemler deneniyor.

SAÇ BOYAMAK ÇÖZÜM DEĞİLDİR

Kimleri saçlarını boyayarak bitlerin yok olacağını düşünüyor. Oysa saç boyası çözüm değildir. Bitleri öldüren saç boyası bitlerin yumurtalarına etki etmez. Bu yüzden boyalı saçta bile bir süre sonra bitler oluşabilir.

YASTIKLARI VE YATAĞI TEMİZLEYİN

Sirkeli yöntemi uyguladıktan sonra yorgan kılıfınızı, yastık kılıfınızı ve çarşafınızı da mutlaka temizleyin..

Yukarıdaki sirkeli ek çözüme ek olarak eczanelerde satılan bit şampuanlarından ya da bit spreylerinden de satın alabilirsiniz. Ama bilinen en etkili çözüm sirkeli çözümdür. Ertesi gün aynı işlemi 2 kez daha tekrar etmeniz durumunda bitlerin tamamen yok olmasını sağlayabilirsiniz.