Hurmayı daha faydalı hale getiriyor! Mutlaka hurma böyle tüketilmeliymiş

Hurmayı daha faydalı hale getiriyor! Mutlaka hurma böyle tüketilmeliymiş

Ramazan ayında sofralardan eksik olmayan Hurma hakkında şaşırtıcı bir bilgi ortaya çıktı. Hurma bakın nasıl tüketilmeliymiş

Hurma özellikle de Ramazan ayında sofralardan eksik olmamaktadır. İftarını milyonlarca kişi hurma yiyerek açmaktadır. Hurmayı sadece Ramazan'da değil normal zamanlarda da tüketmek gerekmektedir.

Mynet haber sitesinde hurma hakkında pekte bilinmeyen bir bilgi açıklandı. Hurmayı normalde leblebi yer gibi tüketiyoruz.

Oysa hurmanın en sağlıklı hali su içerisinde bekletip tüketmekmiş.

Peki ama neden?

Mynet haber sitesinde hurmanın doğru tüketim şekli açıklanırken aynı zamanda da faydalarından bahsedildi.

Bir bardak su içerisine dört adet hurmayı ekleyin. Ağzını bir çay tabağı ile kapatın. Yaklaşık 1 saat beklettikten sonra suyu için ve hurmaları tüketin.

Bu yöntemle vücudunuzdaki fazla ödem vücuttan atılacaktır.

Hurmayı bu şekilde tüketirseniz midenize de büyük faydaları bulunmaktadır. Midedeki yangıyı kaldırdığı gibi aynı zamanda da kabızlık ve hazımsızlığı da önleyecektir.

Evet bu sırrı şimdiye kadar kimse bilmiyordu. Oysa uzun zamandır bazı beslenme uzmanları bu bilgiyi paylaşmaktaydı. Sizde hurmanın mucizevi etkilerinden faydalanmak istiyorsanız bu şekilde tüketebilirsiniz. Özellikle iftar sonrası dilerseniz bunu yapabilirsiniz. Ramazan ayı sonrasında da sabahları bu şekilde hurma tüketebilirsiniz. Oruç tuttuğunuz zamanlarda iftar sonrasında hurma kürünü bu şekilde yapmanızda hiç bir sakınca bulunmamaktadır.