Ispanak yerken dikkat edin, zehirleyen hatayı kimse bilmiyordu

Ispanak yerken dikkat edin, zehirleyen hatayı kimse bilmiyordu

Ispanak faydalı bir sebze olsa da bazı durumlarda zehirli hale gelebiliyor.. Dikkat etmeniz gereken mutfak önerisi

Ispanak en faydalı sebzelerden biridir. Ancak bazı durumlarda zararlı olabiliyor. Özellikle geçtiğimiz yıllarda Ispanak nedeniyle çok sayıda kişinin besin zehirlenmesi sorunuyla karşı karşıya kalarak hastanelere koştuğu biliniyor.

Ispanak yemeği yaparken çok dikkatli olmakta fayda var. Market ya da pazardan taze olarak aldığınız ıspanaklarda dikkat etmeniz gereken en önemli şey iyi temizlemek.

Uzmanlar Ispanak zehirlemesinin ciddi bir sorun olduğuna dikkat çekmekteler.

ISPANAK MİDEYİ NEDEN RAHATSIZ EDİYOR?

Ispanak genel olarak faydalı bir sebze olsa da mideye zarar verebiliyor. Medicana'da yer alan bir bilgi de Ispanak tüketildiğinde besin zehirlenmesine yol açan hatadan bahsedildi.

Örneğin; ıspanak iyi bir şekilde yıkanmadan tüketildiğinde, bazı durumlarda bitkinin yapraklarında bulunabilen, su veya topraktan bulaşabilen Escherichia coli (E.coli) adı verilen bakteri insan sindirim sistemine girerek bulantı, kusma ve birtakım bağırsak sorunlarına yol açabilir...

ISPANAK TÜKETİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ispanak tüketirken mutlaka iyi temizlemeye, güvendiğiniz yerlerden satın almaya dikkat edin. Özellikle Ispanağı sirkeli su da bekletmek harika bir temizleme yöntemidir. Ispanak temizlendikten sonra tüketilmeli. Kesinlikle yıkanmadan ve iyice temizlenmeden kullanılmamalıdır. Ispanak Tüketirken ayrıca iyi pişirmeye de özen göstermelisin. Ispanağın faydaları olduğu kadar dikkatli tüketilmemesi durumunda çokça zararları bulunmaktadır.

TEKRAR ISITIP YEMEYİN

Ayrıca uzmanlar Ispanak tüketirken dikkat edilmesi gereken önemli bir bilgiyi daha paylaştılar. Ispanağı sakın tekrar ısıtarak tüketmeyin. Tekrar ısıtılarak tüketilen Ispanak zehirlemeye yol açabilir. Aynı gün taze olarak yapın ve tüketin.