Kabaran poğaçalar yapmanın çok pratik sırrı! Kesinlikle işe yarayan püf noktası

Kabaran poğaçalar yapmanın çok pratik sırrı! Kesinlikle işe yarayan püf noktası

Poğaça yaparken işinize yarayacak harika bazı sırlardan bahsedeceğiz. Kabaran ve içi iyi pişmiş poğaçalar yapmak artık hiç zor değil

Poğaça, Türk mutfağında çok sevilen bir hamur işidir. Poğaça yaparken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekmektedir.

Pastanelerde yapılan poğaçalar daha lezzetli daha yumuşak olurlar. En önemlisi de günlerce bayatlamazlar.

Evde yapılan poğaçalar ise nedendir bilinmez kısa sürede bayatlar. Ancak üzülmeyin. Bayatlamayan çok lezzetli poğaçalar sizlerde yapabileceksiniz.

Bazı pratik aşçılık sırlarıyla evde çok güzel poğaçalar yapmak mümkündür. Tarifsiteniz.com adlı bir sitede lezzetli poğaçalar yapabilmek için bazı püf noktalar paylaşıldı. Paylaşılan bu püf noktalara bakıldığında kabaran ve içi yumuşacık poğaçalar yapabilmek mümkün. Tek yapmanız gereken verilen tarif ölçülerine göre poğaçanızı yapmak. Bu lezzet sırlarını arkadaşlarınızla da paylaşıp onların da harika poğaçalar yapmalarını sağlayabilirsiniz.

İşte lezzetli poğaçalar yapabilmeniz için bilmeniz gereken her şey

Poğaça sadece kahvaltılarda değil akşam beş çayında da çokça iyi giden bir hamur işidir. Poğaçaları misafirlerimiz geldiğinde de çokça yaparız. Ancak tüm hanımların ortak bir sorunu var. Oda poğaça yaparken hamurun kabarmaması ve poğaçalarımızın tam kıvamlı olmaması. Bu sorundan kurtulmak aslında çok kolay.

Unutmayın ki mayalı hamurların kabarmasını sağlayan en önemli madde toz şekerdir Toz şekerin içerisinde bulunan maddeler mayanın daha iyi fermente olmasını sağlamaktadır. Bir tutam kadar şeker ya da şekeri tariflere bakarak istenilen miktarda mutlaka kullanmalısınız. Unutmayın ki pofuduk poğaçaların en önemli sırrı toz şekerdir..

Peki Kabaran Poğaça Nasıl Yapılır?

Kabaran Poğaça İçin Malzemeler

2 su bardağı kadar ılık süt

1 su bardağı kadar ılık su

1 su bardağı kadar sıvı yağ

2 yemek kaşığı kadar şeker

1 yemek kaşığı kadar tuz

1 paket yaş maya ya da ( 2 kaşık kadar kurumaya )

2 yumurta yeterli olacaktır (unutmayın akları hamura sarıları da üstüne sürmek için kullanacaksınız)

Kabaran Poğaça Tarifi Şimdi gelelim Kabaran Poğaçanın tarifine..

İlk olarak Süt, Maya, Su ve şeker maya eriyene dek karıştırılır ve 5 dakika kadar bekletilir. Ardından yumurtaların akı, yağ, tuz ve un katılarak yumuşacık bir hamur elde edilmeye çalışılır. Yoğurma işleminiz bittikten sonra hamurun üzerine bir kapak kapatarak 1 saat boyunca hamuru dinlendirin.

İsterseniz balkonda güneş ışığında hamurunuzu üstü kapalı bir şekilde mayalayabilirsiniz. Çok daha fazla kabaracağını göreceksiniz. Eğer bunu yapmak istiyorsanız mutlaka 1 saat boyunca bekletin. 1 Saat bekleyen hamur yeterince kabarmış olacaktır. 1 saat sonrasında istediğiniz şekli verebilirsiniz poğaçalarınıza. İster içi boş isterseniz içine zeytin veya peynir koyarak önceden yağlanmış fırın tepsisine poğaçalarınızı dizebilirsiniz.

Ardından yumurtaların sarısı poğaçaların üzerine bir fırça yardımıyla sürülerek daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Poğaçalarınızı fırından çıkardıktan sonra üzerine hafif nemli bir bez örtüp bir kaç dakika dinlerdikten sonra servis edebilirsiniz.

Evet işte kabaran poğaçaların sırrı işte bu kadar kolay! Eğer sizde kabaran poğaça yapmak istiyorsanız bu tarifi kullanabilir ve arkadaşlarınıza da önerebilirsiniz. Deneyecek herkese şimdiden afiyetler olsun.

Kabaran poğaçanın yanına ne iyi gider?

İster çay isterseniz ayranla bu poğaçaları servis edebilirsiniz. Ancak en iyi şey mis gibi Türk çayıdır. Poğaçalarınızı eğer aynı gün tüketmeyecekseniz üstü kapalı bir şekilde fırına kaldırmayı unutmayın. Yoksa poğaçalarınız kısa sürede kurur ve bayatlar.

Kaynak : TARİFSİTENİZ.COM