Kahvaltıda en iyi gidecek bir lezzet. Kaşarlı baharatlı patates tarifi

Kahvaltıda en iyi gidecek bir lezzet. Kaşarlı baharatlı patates tarifi

Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan patatesin kızartmasını,fırında olanını,ve suda kaynatılanını yıllardır kahvaltılarımızda yerini alıyor.

Bu sefer ise patatesi tavada çok az yağ ve su ile yapılıp baharatlarla ve kaşarla mükemmel bir hale gelen hafif bir kahvaltılık haline getirdik. kaşarlı patates çok lezzetli olduğu kadar yapılışı da bir o kadar basit. Dilerseniz bu lezzetli tarifin yapılışına geçelim.

MALZEMELER:

2 orta boy patates

2 yemek kaşığı sıvı yağ

100 gr kaşar peyniri (isteğe göre arttırılıp azaltılabilir)

Pul biber

Karabiber

Tuz

Yarım çay bardağı su

YAPILIŞI:

Kabuklarını soyduğumuz patatesleri küp küp doğradıktan sonra 2 yemek kaşığı sıvı yağ döktüğümüz tavamıza alıp 2 dakika kadar patateslerimizi iyice yağ ile karıştırdıktan sonra tavanın kapağını kapatıp ocağı en kısık ateşe alıyoruz. Ardından biraz yumuşayan patateslerin üstüne yavaşça yarım çay bardağı ılık suyu döküp tekrar üstünü kapatıp kısık ateşte bıraktıktan sonra patatesin pişip suyunu çekmesini bekliyoruz. Bu sırada istediğimiz ölçüde kaşarı rendeliyoruz. Suyunu çeken patatesi karıştırıp üzerine 1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı da tuz ekliyoruz. Baharat miktarı kişinin isteğine göre arttırılıp azaltılabilir. Ardından rendelenmiş kaşarı üstüne serpiştirip iyice tavaya yayıyoruz ve tavanın kapağını kapatıp 2 dakika kadar kısık ateşte kaşarı eritiyoruz. Ocağın altını kapatıp 5 dakika kadar beklettikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.