Kahvaltılık ev yapımı oldukça pratik biberli domates sosu tarifi

Kahvaltılık ev yapımı oldukça pratik biberli domates sosu tarifi

Türk mutfağının en lezzetli ve pratik sos tariflerinden birini paylaşacağız şimdi sizlerle Kahvaltılık biberli domates sosu tarifi

Bugün sizlere oldukça pratik bir şekilde hazırlanan kahvaltılarda rahatlıkla tüketebileceğiniz lezzetli sos tarifi vereceğiz. Üstelik sos yapımında kullanılacak olan malzemeler ve yapılışı da oldukça çok kolay.

Henüz kış gelmemişken sizlerde kahvaltılarda kullanabileceğiniz domates sosu hazırlayabilirsiniz. Önümüzdeki bir kaç hafta sonra domates fiyatları çok yükselecek. Domates almak imkansız hale gelebileceği gibi eğer sos hazırlamadıysanız da iş işten geçmiş olacak.

Marketlerdeki sosları almayı pek uygun gören birisi değilim. Bu yüzden uzun bir süredir kendi hazırladığımız domates soslarını kış aylarında tüketiyorum. Yaklaşık 1 yıl önce Hürriyet gazetesi tarafından paylaşılmış olan domates sosu tarifi vazgeçilmezlerim arasında. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan o tarifi şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kahvaltılık Domates Sosu Yapımı için malzemeler


10 kilogram kadar domates
1 kilogram kadar süs biberi
1 demet kadar maydanoz
1 baş kadar sarımsak
2 su bardağı kadar sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kadar şeker
Tuz

Kahvaltılık biberli domates sosu tarifi Nasıl yapılır?


İlk olarak sos yapımında kullanacağınız Domatesleri rendeleyip geniş bir tencereye alın.

Ardından Üzerine sıvı yağ, tuz ve şekeri ilave edin.

Hazırladığınız Domatesler pişerken biberleri de ayıklayıp gerekirse doğrayın.

Sonrasında da Sarımsakları da ezip biberlerle birlikte domateslere ekleyin.

Bu işlemle birlilkte 10 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıp ince ince doğradığınız maydanozları karışıma ilave edin.

Ve sonrasında Sosu sıcakken kavanozlara doldurup ağzını iyice kapatın.

Devamında ise Kavanozları ters çevirip soğumaya bırakın. İstediğiniz zaman biberli domates soslarınızı açıp tüketebilirsiniz.

Ancak kullanmak için Açtığınız kavanozları mutlaka buzdolabında saklayın. Hazırladığınız biberli domates soslarınızı güneş almayan serin bir yerde saklayabilirsiniz.

İşte bu kadar kolay ev yapımı kahvaltılık sos tarifimiz. Sizlerde arkadaşlarınızla bu sos tarifini paylaşabilir ve onların da yararlanmasını sağlayabilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

İlgili Haberler