Kahve içmeyi aniden bıraktığınızda vücutta bakın neler oluyor..

Kahve içmeyi aniden bıraktığınızda vücutta bakın neler oluyor..

Güne kahve içerek başlayanların sayısı epey fazla. Peki Türk kahvesi içen biriyseniz bu alışkanlığınızı bırakınca neler başınıza gelebilir hiç düşündünüz mü? İşte kahve içmeyi bıraktığımızda gerçekleşenler

Türk kahvesi içerek güne başlayanların sayısı epey fazla. Hatta bu alışkanlık bir çok kişi tarafından uygulanmakta. Ancak yapılan bir araştırma güne kahve içerek başlayanların aniden kahveyi bırakması durumunda başına geleceklerin oldukça ciddi problemler olduğunu ortaya çıkardı. Belki kimse dikkat etmiyor ama aniden kahve içmeyi bıraktığınızda bazı sorunlar oluşabilir. Bu sorunlar arasında ilk sırada ise beyinle ilgili problemler yer almaktadır. Kahve içmeyi aniden bıraktığınızda sinirli bir ruh haline sahip olabilirsiniz.

Ayrıca sindirim sistemi üzerinde de bazı sorunlar olabileceğine dikkat çekilmektedir. Ulusal Post haber sitesinde yayınlanan bir haberde kahve içmenin aniden bırakılması durumunda yaşanılabilecek sorunlardan bahsedildi. Bu sorunların oldukça ciddi problemler olması dikkat çekiyor.

KAHVEYLE İLGİLİ O ARAŞTIRMA PEKİ NELER İÇERİYORDU?

Kahveyle ilgili yapılan bir araştırma tüm ezberleri alt üst edecek türden oldu. Özellikle kahve içmeyi birden bire bırakanların başına gelebilecekler sıralandı. Kahvenin oldukça faydalı bir içecek olduğu biliniyor. Özellikle kahve içmeden güne başlamayanların sayısı epey fazla. Kahveyle ilgili yapılan araştırmalar ise hız kesmeden devam ediyor. Yapılan son araştırma ise özellikle kahveyi terk edenlerle ilgili.

Ulusal Post'un derlemesine göre; Kahvenin sayısız faydaları bulunmaktadır. Türk mutfağında da en sevilen kahvelerden biri Türk kahvesidir. On yıllardır uzmanlar kahvenin vücut üzerindeki etkileri üzerine araştırmalar yapmaktalar. Örneğin çok sayıda kişi kahvenin faydalarını bilmeden tüketiyor.

Kimileri de kahvenin faydalarından haberdar olmadığı için kahve tüketmeyi alışkanlık haline getirmemiş durumda.

Sabah gazetesinde yayınlanan bir haberde; Kahve içmenin bırakılması durumunda vücutta gerçekleşecekler üzerine dikkat çeken bir haber yayınlandı.

Kafeinin, cilde birçok fayda sağladığı bilinen bir gerçek. Üstelik cilt bakımında da temel bir bileşen olarak kullanılıyor. Fakat içerisindeki kafein oranı nedeniyle hepimiz kahveyi bir dönem tamamen bırakmayı düşünmüştük. Ancak, kahveyi tamamen kestiğimizde cildimizin bize pek de teşekkür etmeyeceği ortaya çıktı.

KAHVE İÇMEYİ BIRAKTIĞIMIZDA NELER OLUR?

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Kahve son derece faydalı bir içecektir. Ancak günde 2 fincandan fazlasının tüketilmesi önerilmiyor.

2 fincandan fazla kahve tüketiyorsanız azaltmanızda fayda var.

Tamamıyla kahveyi bırakırsanız ise vücudunuzda bazı önemli değişiklikler meydana geliyor. Bu değişiklikler arasında en dikkat çekenleri ciltte oluşan sivilceler.

Evet kahveyi alışkanlık haline getirmiş birisi birden bir kahve içmeyi bırakırsa ciltte sivilceler artmaya başlıyor.

Ayrıca kadınların en büyük sorunlarından biri olan selülit problemi de giderek hızlanıyor hatta daha fazla bölgede etkisini göstermeye başlıyor. Çünkü kahve selülit ile mücadele eden önemli bir içecek.

Cilt lekelerinde de bir artış gözlemlendiği yapılan araştırmalarla ortaya konulmuş durumda..

YAŞLANMA HIZLANIYOR

Çoğu kişi yaşlanmak pek istemez. Bu yüzden cildine büyük özen gösterir. Kahveyi tamamıyla bırakanlarda cilt sorunları artarken yaşlanmanın da hızlandığı ortaya koyuldu.

Cilt giderek kalınlaşıyor ve eski güzelliğini yitirmeye başlıyor.

Cilt güzelliğinde oldukça büyük önem taşıyan kahve gerçekten de mucize bir içecek...

CİLT HARİCİNDE VÜCUTTA NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR?

Öte yandan kahve içmeyi bıraktığınızda sadece cilt üzerinde değişimler görülmüyor. Vücudun farklı yerlerinde de sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Örneğin beyinde.. Evet şaşırmayın. Kahve içmeyi bırakmak sizi çok daha sinirli ve kaygılı hale getirebilir.

Ayrıca enerjiniz azalabilir ve gün boyu kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Rahatsız edici baş ağrılarıyla da karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden kahve içmeyi alışkanlık haline getirenlerin birden bire bırakmamaları öneriliyor.

2 Fincan içiyorsanız 1 fincana düşürmenizde ise herhangi bir sorun oluşmayacaktır. Buradaki önemli sorun günde 3 den fazla kahve için sonra birden bire kahveyi bırakanlarda meydana gelecek değişikliklerle alakalıdır.

Kaynak: Sabah * Ulusal Post