Kalp krizi riskine kalkan olan besin : Her gün yediğinizde kalbiniz yenileniyor!

Kalp krizi riskine kalkan olan besin : Her gün yediğinizde kalbiniz yenileniyor!

Son dönemde kalp krizi geçirenlerin sayısı artıyor! Peki kalbe iyi gelen besinler nelerdir?

Son dönemde genç yaşlı demeden kalp krizi geçirenlerin sayısı hızla artıyor. Özellikle genç yaşlarda kalp krizi geçirenlerin sayısının artması şaşırtıyor.

Araştırmalara göre yağlı gıdalar ve hazır yiyecekler kalbe zarar veriyor. İşlenmiş gıdaların büyük bir bölümü de kalp için zararlı.

Kalp krizi geçirmemek için daha sağlıklı beslenmek şart. Kalbi koruyan bazı besinler var. Sabah'da yayınlanan bir haberde kalbi koruyan besinlerden söz edildi. Ceviz örneği verildi. Aynı zamanda da kuru yemişlerin mucizelerinden bahsedildi.

Kuruyemişler, özellikle omega-3 yağ asitleri olarak bilinen çoklu doymamış yağın iyi bir kaynağıdır. Trigliserit değerlerini düşürmenin bir yolu, omega-3 yağlarını artırmaktır. Ek olarak bu tür sağlıklı yağları tüketmek, daha yüksek kolesterol seviyeleri ve daha yüksek kolesterol seviyeleri ile ilişkilidir. Aynı zamanda kalp krizi riskini önler.

KALBE İYİ GELEN DİĞER BESİNLER

Öte yandan uzmanlar tarafından yapılan bir araştırma sonucunda kalbe iyi gelen besinlerin listesi de sıralandı. O besinler arasında Sarımsak, Fındık, Ceviz ve Badem ilk sırada yer alıyor. Aynı zamanda domates, ıspanak, elma gibi besinlerde kalp dostu besinler arasında.

Kuru fasulye, nohut ve mercimek tüketmenin de kalp üzerinde olumlu etkileri bulunmakta. Yine aynı şekilde bazı araştırmacılara göre yeşil çay tüketmenin de kalbe iyi geldiği belirtiliyor.

ryan-o-niel-renqujv-zu-unsplash.jpg

KALBİNİZDE SORUN OLABİLİR!

Kalbinizde sorun olduğunda vücut bazı belirtiliyor veriyor. Doktorlara göre kalpte sorun olduğunda özellikle göğüste ağrı olabiliyor. Ancak her göğüs ağrısı kalp sorununa işaret etmez. Bazı durumlarda reflu problemi de göğüs ağrısı yapabilir.

Nefes darlığı ve çarpıntı en önemli kalp sorunları arasındadır. Bayılma ile aynı zamanda damar tıkanıklığında bacakta ağrı, soğuma ve güçsüzlük gibi sorunlarda kalp rahatsızlığına işaret edebilir. Bu belirtilerden herhangi bir sorunu yaşıyorsanız mutlaka doktora başvurun