Kansere davetiye çıkarıp zehir saçan 7 besin. Her gün soframızdalar

Kansere davetiye çıkarıp zehir saçan 7 besin. Her gün soframızdalar

Sağlığınız için uzak durmanız gereken bazı besinler var. Bu besinlerin fazla tüketimi kansere yol açabiliyor. İşte Türk mutfağında da çokça tükettiğimiz sağlığa zararlı 7 besin

Eskiden insan ömrünün daha uzun olduğu belirtiliyor. Yapılan çok sayıda araştırma bunu da gösteriyor. Elbette çeşitli hastalıkların tedavisinin eski dönemlerde olmaması nedeniyle erken ölümlerin meydana geldiği de görülmüş.

Ancak genel bir inceleme yapıldığında insanların daha uzun ve daha sağlıklı bir ömür yaşadıkları gerçeğiyle karşılaşıyoruz.

BESLENME DÜZENİ DOĞRUDAN ETKİLİYOR

Bilim insanlarına göre sağlığımızı beslenme düzeni doğrudan etkilemektedir. Bazı besinler kansere yol açabilmektedir. Soframızda her gün tükettiğimiz çok sayıda besin sağlığımız için zararlı olabiliyorlar.

FAZLA KİLO KANSER HABERCİSİ OLABİLİR

Gereğinden fazla kilo almak şimdi olmasa bile ileri de çok sayıda hastalığın baş nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Mide sorunları, bağırsak sorunları, karaciğer yağlanması, damar tıkanıklığı, tansiyon ve bir türlü bitmek bilmeyen ağrılar. İşte tüm bunlar yediğimiz içtiğimiz besinler nedeniyle oluşabilecek hastalıklar olarak karşımıza çıkıyor.

Mynet'te yayınlanan bir haberde kansere davetiye çıkaran 7 besinden bahsedildi

KONSERVE YİYECEKLER


Konserve yiyeceklerle ilgili problem depolama alanından geliyor. Neredeyse bütün alüminyum kutular, bisfenol-A veya kısaca kansere sebep olan BPA ile kaplıdır.

CİPS0


Yüksek derecede yağ ve sodyum içeren cips aynı zamanda vücudun tanımadığı yapay tatlar, koruyucu maddeler ve gıda renklendiren maddeler de barındırır.

ÇİFTLİK SOMONU


ABD'de yapılan araştırmaya göre; omega-3 yağları gereklidir ancak bazı çiftliklerde somonlar pestisit, kimyasal, antibiyotik ve diğer kanserojenlerden etkilenmiş bir diyetle beslenirler.

MİKRODALGADA PATLAMIŞ MISIR


Sağlıklı bir atıştırmalık olan patlamış mısırın nasıl hazırlandığı oldukça önemlidir. Mikrodalga torbalarının içinde perflorooktanoik asit (PFOA) adlı bir kimyasal madde olduğunu belirten uzmanlar, birçok çalışmanın, PFOA tüketimi nedeniyle böbrek, mesane, karaciğer, pankreas ve testis kanserlerine neden olabileceğini gösterdiğini ifade etti.

İŞLENMİŞ, TÜTSÜLENMİŞ KIRMIZI ETLER


Hamburger, sosisli sandviç, sosis gibi yiyecekler insan sağlığıyla oynuyor. Genel olarak her gün yenilen kırmızı et, kanser riskini yüzde 22'ye kadar yükseltiyor.

BEYAZ UN


Beyaz un, işlenmiştir. Tahıllarda doğal olarak bulunan besin maddelerinin çoğunu tahrip edilir. Değirmenler bir kimyasal olan klor gazı ile unun ağartılmasına neden olur.

HİDROJENİZE YAĞLAR-TRANS YAĞLAR


Hidrojenize yağlar, uzun süre daha taze kalmaları için kullanılır. İşlenmiş gıdalarda bulunur ancak vücutta kansere yol açan hücrelerin yapısını etkiler.

SAĞLIKLI BİR YAŞAM MÜMKÜN

Görüldüğü gibi ne kadar sorunlu yiyecek var... Üstelik bunların bir çoğu sofralarımızdan eksik olmadığı gibi sürekli olarak tüketmiş olduğumuz besinler. Sağlık açısından uzak durmakta fayda olduğu ise açıkça ortada. Eğer sizlerde sağlığınızı düşünüyorsanız daha fazla yeşillik tüketmeye ve taze besinler yemeye özen gösterin.

Bekletilmiş, işlenmiş, dondurulmuş çoğu hazır yiyecek beslenme uzmanları tarafından önerilmemektedir. Unutmayın sağlıklı ve uzun bir yaşam ancak sağlıklı beslenmekle mümkündür.