Kaynayan Sütün içerisine sarımsak koyup içerseniz anında etki ediyor

Kaynayan Sütün içerisine sarımsak koyup içerseniz anında etki ediyor

Sarımsak en faydalı besinlerden biridir. Ancak yapılan araştırmalara göre sarımsaklı sütün çok daha faydalı olduğu ortaya çıktı

Sarımsak şifa deposu sebzelerden biri olarak dikkat çekmektedir. Eklendiği her yemeğe ya da sosa lezzet katan sarımsak başlı başına bir şifadır. Eski insanların sofrasından eksik olmayan sarımsakla ilgili herkesi çok şaşırtacak bazı bilgiler ortaya çıktı.

Yapılan araştırmalarda sarımsaklı sütün pek bilinmeyen faydalarının olduğu öğrenildi.

Mynet tarafından yayınlanan bir haberde; Önce sarımsaklı sütün faydalarından bahsedildi. Sonrasında da sarımsaklı sütün nasıl hazırlandığı ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Bugün günümüzde pek bilmediğimiz ve uygulamadığımız çok sayıda şey eskiden büyüklerimiz tarafından uygulanıyordu. Doğal yöntemlerle çok sayıda sorunun çözüme kavuştuğu bir gerçek.

Eskilerin anlatımlarıyla edineceğimiz çok sayıda bilgi şimdilerde tekrar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Peki şifa olduğu söylenen sarımsaklı sütün gerçekte faydaları neler? Vücut üzerinde ne gibi etkileri olabilir? İşte sarımsaklı sütün pek bilinmeyen faydaları


Kalp ve damar hastalıkları için oldukça etkili bir karışım olan sarımsak sütü, kötü kolesterolü düşürür ve damarlarda pıhtı oluşumunu engeller. Karışım, az yağlı sütle hazırlanırsa çok daha etkili olur.

Sizi grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara karşı korur. Hasta olduğunuzda ise günde 2 veya 3 kere bu karışımı içebilirsiniz.

Uykusuzluk problemi yaşıyorsanız gece yatmadan önce bir bardak sarımsaklı süt içmek, çok daha rahat bir şekilde uyumanıza yardımcı olur.

Sarımsak sütü, cilt bakımı için de oldukça etkili bir gıda. Bu karışımı düzenli olarak içmek, cildinizi güzelleştirdiği gibi sivilce ve cilt lekelerini de yok eder.


İçerdiği mineraller sayesinde saç köklerini ve uçlarını besler. Bu sayede saçlarınızın daha parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

Sarımsak sütü, öksürük ve astım gibi rahatsızlıkların tedavi sürecine katkı sağlar. Astım hastalarının bu karışımdan günde bir bardak içmesi önerilir.

Karaciğerin toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Böylece karaciğerde oluşabilecek yağlanma ve rahatsızlıklara karşı sizi korur.

Sarımsak sütü, vücuttaki kas ve eklem ağrılarını azaltır. Kireçlenme sonucu meydana gelen ağrıların tedavi sürecine de destek olur.

Vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olarak fazla kilolarınızdan kurtulmanıza imkan tanır. Bu yüzden kilo vermek isteyenler tarafından çokça tercih edilir.


Bağırsaktaki parazitlerin temizlenmesinde etkili bir rol oynar.

Sarımsak sütü, anne sütünü arttırıcı özelliği ile bebeğine yenice kavuşan kadınlar tarafından sıklıkla kullanılır.

Evet sarımsaklı sütün faydaları bu şekilde. Şimdi gelelim asıl meseleye. Bunca şeye faydası bulunan sarımsaklı süt nasıl hazırlanacak?

Mynet haber sitesi tarafından yayınlanan haberde; Sarımsaklı sütün nasıl yapılacağı da ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.

İşte sarımsaklı sütü yaparken bilmeniz gereken her şey..

SARIMSAK SÜTÜ NASIL HAZIRLANIR?


Faydaları saymakla bitmeyen sarımsak sütünü evde kendiniz hazırlayarak gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

10 diş sarımsağı tahtanın üzerine soyun ve iri iri doğrayın.

Bir tencereye 2 bardak sütü, 1 bardak suyu ve sarımsakları ekleyin. Orta ateşte kaynatın.

Kaynadıktan sonra karışımı ocaktan alın ve süzün.

Bardaklara koyarak sütün ılımasını sağlayın.

Daha sonra bardakların içerisine bir miktar bal ilave ederek içebilirsiniz.

Önemli Hatırlatma: Eğer midenizde bir sorun varsa sarımsaklı sütü dikkatli tüketin. Mide yanması sorunu yaşayan hassas bir bünyeniz varsa bu uygulamayı yapmanız önerilmemektedir.

Kaynak: Mynet.com