Kekin çok daha iyi kabarması ve çatlamaması için pişirme taktiği

Kekin çok daha iyi kabarması ve çatlamaması için pişirme taktiği

Kek pişirirken kabarmaması veya çatlaması rahatsız edici bir durumdur. Vereceğimiz bu küçük mutfak sırlarıyla yapacağınız kekler çok daha lezzetli olacağı gibi asla da dağılmayacak

Kek herkesin çok sevdiği bir hamur işi. Beş çaylarında veya özel günlerde evlerde yapılan kekler çok seviliyor.

Yediden yetmişe herkesin sevdiği hamur işlerinden biri olan kekler, Türk mutfağında da çok seviliyor.

Hemen hemen her ev hanımı bir misafiri geldiğinde mutlaka kek yapmayı tercih ediyor. Ancak misafirlerinin önüne kabarmamış veya çatlamış kek kimse koymak istemez.

Misafirlerinizi hayran bırakacak kek yapmak ise sanıldığı kadar zor değil. Üstelik usta aşçı olmaya da gerek yok. Kabaran ve asla dağılıp çatlamayan kekler artık sizde yapabileceksiniz.

KEKİN DAĞILMAMASI İÇİN AKLINIZDA BULUNMASI GEREKENLER

Öncelikle pişireceğiniz kekin dağılmaması için aklınızda bulundurmanız gereken bazı püf noktalar var.

Kekin dağılmaması için kek hamurunuzun boza kıvamında olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Kekin dağılmasının önemli sebeplerinden biri de tarif miktarlarına uyulmaması gösteriliyor. Bu yüzden tarif ölçülerine dikkat etmekte fayda var.

HAZIRLIK AŞAMASINA DİKKAT EDİN

Ayrıca unu eleyerek koymanız gerekmektedir. Çünkü unu eleyerek koymak kekin kabarmasını sağlayacaktır. Sadece unu değil, kabartma tozu ile şekerli vanilin gibi tüm kuru malzemeleri kesinlikle elemeniz gerekmektedir. Çünkü bu malzemeleri elerseniz havalanmasını sağlayacaksınız. Bu şekilde diğer malzemelerle kuru malzemelerin birbirine karışması ve bütünleşmesi çok daha kolay olacaktır.

PİŞİRME SIRASINDA DİKKAT EDİN

Bir başka hata da kek pişerken sürekli fırının kapağının açılmasıdır. Bunu sakın yapmayın. Bu şekilde sürekli fırının kapağını açıp kontrol ederseniz kekiniz kabarmayacağı gibi aynı zamanda içi hamur kalabilir. Fırını önceden ısıtmaya dikkat edin. Ve pişme aşamasında sakın fırının kapağını açmayın.

Ayrıca bir çok kek ustası normal tepsi kullanmak yerine kek kalıpları kullanarak kabaran ve asla dağılmayan kekler elde ediyorlar. Tepside yapacaksanız ne çok büyük ne de çok küçük olmamasına dikkat edin.