Kızartma yaparken yağ sıçramamasını sağlamanın en kolay yöntemi

Kızartma yaparken yağ sıçramamasını sağlamanın en kolay yöntemi

Kızartma yaparken yağ sıçraması sorunu mutfakta büyük bir derttir. Bu basit mutfak sırrıyla sizlerde kızartma yaparken artık yağ sıçratmayacaksınız.

Kızartma herkes tarafından çok sevilir. Ancak yağ sıçraması oldukça rahatsız edicidir. Ocak veya fayanslar kirlenir. Bu durumdan kurtulmak ise bazı mutfak sırlarıyla basit.

Yağın sıçramaması için kızartma yağının içerisine mutlaka bir tutam tuz ekleyin...

Eğer sebze kızartacaksanız yağın içerisine bir iki parça ekmek içi atabilirsiniz.

NE İŞE YARAYACAK?

Kızartma yağının içerisine atılan bir iki parça ekmek için sebzelerin yağ sıçratmadan kızarmasını sağlayacaktır.

SEBZELERİ İYİCE KURUTUN

Kızartma yaparken yağ sıçramasının bir diğer nedeni de sebzeleri kurulamadan yağ içerisine bırakmaktır. Bu hatadan vazgeçin.

Sular yağla buluşunca patlar ve sıçrar... Hatta sadece ocağınız değil vücudunuzun çeşitli yerlerine bile sıçrayabiliyor. Bu püf noktalar sayesinde yağ çekmeyen ve yağ sıçratmayan kızartmalar yapabilirsiniz

YAĞ CİLDİNİZE SIÇRARSA NE YAPILIR

Bazı durumlarda dikkatsizlikten vücudun çeşitli yerlerin yağ sıçrayabilir. Hemen panik yapmayın. Sallama çay poşetlerini yanık bölgeye sürebilirsiniz.

Yada çiğ patatesin suyunu yanmış bölgeye sürebilirsiniz. Soğan suyunu rendeleyip yanık üzerinde bekletmekte iyi gelmektedir. Evde lavanta yağı varsa lavanta yağı da çok etkilidir. Lavanta yağını

Yağ sıçradığında ne yapılır?

Kızgın yağ yanıklarına aloevera sürmek, sallama çay poşetlerini yanık olan bölgeye sürmek, çiğ patates suyunu sürmek, soğan suyu rendeleyip yanık üzerine bekletmek, lavanta yağı iyi geliyor.

Bir püf nokta daha:.: Kızartma yağının içerisine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi eklemekte yağ sıçramasını önleyecektir.