Klozet temizliğini yanlış yapıyormuşuz! Kötü kokuları ortadan kaldıran çözüm

Klozet temizliğini yanlış yapıyormuşuz! Kötü kokuları ortadan kaldıran çözüm

Klozet temizliği yaparken temizlik için ihtiyacımız olan iki şey var. Sirke ve karbonat... Peki sirkeli temizlik nasıl yapılır?

Klozet temizliği büyük önem taşır. Klozetten gelen kötü kokular evin diğer bölgelerine de ulaşabiliyor. Veya bir misafirimiz geldiğinde bu kötü koku hiçte hoş olmayabiliyor.

KLOZET TEMİZLİĞİ İÇİN EN ETKİLİ ÇÖZÜM

Klozeti temizlerken en etkili çözüm bellidir. Karbonat ve sirkeli çözüm. Karbonat ve sirke klozet üzerindeki en inatçı lekeleri bile temizleme konusunda oldukça etkili bir çözümdür.

PEKİ NASIL YAPILACAK?

Klozetin ve lekelerin üzerine bir su bardağı kadar sirkeyi dökün. Ardından tuvalet fırçasıyla klozetin içini fırçalayın. Bastırarak yaparsanız daha iyi olacak. Ardından dört dakika kadar bekleyin.

ŞİMDİ GELELİM KARBONATLI YÖNTEME

Bir kabın içerisine bir su bardağı dolusu karbonatı boşaltın. Üzerine ise bir buçuk su bardağı kadar sirke ekleyin. Bu karışımı iyice karıştırıp 10 dakika kadar bekleyin.

Hazırlamış olduğunuz bu karışımı sonrasında klozetteki lekelere güzelce uygulayın. Bu işlemi uygularken tuvalet fırçası kullanabilirsiniz. Yeterince fırçalama işlemini uyguladıktan sonra yarım saat boyunca klozeti durulamayın. Kapağı kapalı bir şekilde yarım saat bu şekilde klozeti bekletin.

Klozetin bekleme süresi dolunca bol suyla yıkayabilirsiniz. En inatçı lekeler tahmin ettiğinizden çok daha hızlı geçerken aynı zamanda da klozet içerisindeki kötü kokuları tamamıyla yok etmiş olacaksınız.