Komşularınız sırrı soracak! Artık kabarmayan kek kalmayacak.. Püf noktası meğer çok basitmiş

Komşularınız sırrı soracak! Artık kabarmayan kek kalmayacak.. Püf noktası meğer çok basitmiş

Kek en sevilen hamur işlerinden biridir! Çok sayıda ev hanımı lezzetli keklerin sırrını merak etmektedir! Ancak kabarmayan kekler can sıkmaktadır. Vereceğimiz aşçılık sırları işinizi kolaylaştıracak

Kek herkesin çok sevdiği lezzetlerin başında gelmektedir: Eminiz çok sayıda kişi keki kabarmadığı için bu durumdan ötürü çoğu kez rahatsız olmuştur.

Kabaran kekler yapabilmek bazı küçük püf noktalarla mümkündür.

Kabaran kek yapabilmek için öncelikle ununuz kalitesi önemlidir. Ayrıca kek yaparken kullanacağınız malzemelerin tazeliği de önem taşımaktadır.

Fırınınız kalitesi ise olmazsa olmaz büyük önem taşır!

Ve kek pişerken sürekli fırının kapağını da açmamak gerekiyor. Bu hatayı yaparsanız hem kekiniz lezzetsiz olur. Hem de kekinizde patlama oluşur.

Peki Kabaran Keklerin Sırrı Ne?

Aslında öyle çok fazla büyük bir sırrı yok. Çok sayıda usta aşçı bu yöntemi uygulamakta. Hürriyet gazetesinde yayınlanan özel bir içerikte kabaran kek nasıl yapılır detaylı bir şekilde anlatıldı.

Unu eleyerek koymak gerekmektedir. Bu yöntem kekin kabarmasını sağlamaktadır..

Aynı şekilde un haricinde kabartma tozu, şekerli vanilin gibi kuru malzemeleri de mutlaka eleyerek kullanmak gerekiyor. Bu yöntem unun ve diğer malzemelerin havalanmasını sağlamakla birlikte aynı zamanda diğer malzemelerle iyi bir şekilde bütünleşmesini sağlıyor.

Bu sayede de kekiniz yeterince kabarmış oluyor.

Ayrıca kullanacağınız yumurta başta olmak üzere tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen göstermelisiniz. Eğer oda sıcaklığında olmazsa maalesef kekinizin tadı hem kötü oluyor hem de malzemelerin birbiriyle bütünleşmesi imkansız hale geliyor.

Ayrıca bilmeniz gereken bir diğer püf nokta daha var!

Mutlaka ama mutlaka kek tarifindeki ölçülere göre hareket edin ne bir eksik ne de fazla! Buna dikkat etmezseniz kekiniz iyi pişmeyecektir.