Lezzetli köfte ya da börek yapmak için kıyma alırken bilmeniz gereken tüyo

Lezzetli köfte ya da börek yapmak için kıyma alırken bilmeniz gereken tüyo

Kasaptan alınan kıyma ile yapılan yemeklerin daha lezzetli olması için bilmeniz gereken bir aşçılık sırrı var. Yapacağınız börek ya da köfte de mutlaka kıymanız böyle olmalı

Kıyma, Türk mutfağında çokça kullanılan bir besin. Dana eti ya da kuzu etinden yapılan kıymalarla çok sayıda yemek yapabiliyoruz.

Köfte yapabiliyoruz, çorba yapabiliyoruz ya da yapacağımız herhangi bir yemeğin içerisine ekleyebiliyoruz.

Örneğin; Dolma, Pide, Lahmacun ya da Börek gibi..

Usta aşçıların kıyma alırken uyguladıkları bazı yöntemler var. Bu bilgiler doğrultusunda kıyma almaya dikkat edin. Kıymayı bu bilgiler doğrultusunda alırsanız yapacağınız yemekler çok daha lezzetli olacaktır.

Alacağınız kıymayı güvenilir yerlerden alın.

Kıymanızda biraz yağ olmasını isteyin. Çünkü kıyma üzerindeki o yağ yemeğinize lezzet verecektir. En doğal yağdır o yağ.

Kıymayı iki kere çektirmeye çalışın. Böylelikle ağızda lokum gibi dağılan bir kıyma elde etmiş olacaksınız. Kıymanızın daha iyi pişmesini de sağlamış olacaksınız.

HAZIR ÜRÜNLER ALMAYIN

Şimdilerde çok sayıda markette ya da kasapta hazır kıymalar satılıyor. Açıkçası bunu hiç bir usta aşçı önermiyor. Gözünüzün önünde çekilen kıymayı almak en güvenlidir. O kıyma ne zaman çekildi ne zaman paketlendi ya da hangi şartlarda bekledi bilemeyiz.

İki kere çektirme şansınız da hem hazır paketlenmiş kıymada olmaz. Kıyma ile yapılan lezzetli yemeklerin sırrı unutmayın iki kere çekilmiş kıymada saklıdır. Bir çok usta aşçı zaten bu yöntemi uygulamaktadır.