Lezzetli ve tadına doyum olmayacak makarna yapmanın püf noktası

Lezzetli ve tadına doyum olmayacak makarna yapmanın püf noktası

Makarna çok sevilen bir besindir. Türk mutfağında da çeşit çeşit makarna tarifleri bulunur. Ancak lezzetli makarna yapmak aslında çok basittir. İşte makarna yaparken bilmeniz gereken aşçılık sırrı

Makarna daha çok İtalya'da tüketiliyor olsa da Türkiye'de de bolca tüketilmektedir. Makarnayı tercih etmemizin aslında birden çok nedeni vardır.

EN UCUZ BESİN

Makarna çoğu gıdaya göre en ucuz besinler arasında yer almaktadır. Örneğin kırmızı etin çok pahalı olması nedeniyle daha çok makarna tüketilmektedir.

HEM PRATİK HEM DOYURUCU

Makarna ucuz olmasından da öte aynı zamanda hem pratik hem de oldukça doyurucu bir besindir. Çok sayıda kişi pratik olması nedeniyle makarna pişirmektedir.

MAKARNAYI LEZZETLENDİRİN

Makarnayı çok daha lezzetli hale getirmek için ise bazı püf noktalar bulunmaktadır. Bu bilgiler sayesinde sizlerde çok lezzetli makarnalar yapabileceksiniz.

HAŞLAMA SUYUNDAN SOSTA KULLANIN

Makarnayı haşladıktan sonra mutlaka süzgeç yardımıyla süzer ve suyunu da dökeriz. Oysa aslında hata yapıyoruz.

Makarnayı süzmeden önce bir kepçe yardımıyla 1 bardak kadar makarna suyunu alın. Ve makarnada kullanacağınız sosu yaparken mutlaka bu sudan ilave edin. Ardından makarnanızı sosla buluşturacağınız zaman kendi doğal suyunun da yer aldığı sosla makarnayı buluşturun.

Bu yöntem sayesinde makarnanız çok daha lezzetli olacak ve lezzetini iki katına çıkarmış olacaksınız.

ÇORBA YAPABİLİRSİNİZ

Ayrıca makarnanızın suyuyla çorba da yapabilirsiniz.

Makarna suyuyla çorba nasıl yapılır?

İlk olarak yağı eridin. Salçayı ve domates rendesini koyup birazcık kavurun. Sonrasında da makarna suyunu ekleyin biraz kaynamaya başlayınca şehriye ekleyin. Nane ve tuzu da ilave ederek iyice pişirin. Harika bir şehriye çorbanız oldu :))

Üstelik bu çorba normal suyla yapacağınız çorbadan çok daha lezzetli olacaktır.