Lokanta usulü Tavuk suyu çorbasının çok az bilinen lezzet sırrı! Çorbaya lezzet katan tüyo

Lokanta usulü Tavuk suyu çorbasının çok az bilinen lezzet sırrı! Çorbaya lezzet katan tüyo

Lokantalardaki Tavuk suyu çorbaları çok daha lezzetli oluyor. Bunu hepimiz bilmekteyiz. Peki evde Tavuk suyu çorba yaparken nasıl yapılmalı?

Tavuk suyu çorbası daha çok sonbahar ve kış aylarında tüketilir. İlkbaharda da mevsim geçişinde çokça bu çorbayı tüketmekteyiz.

Tavuk suyu çorbasının en bilinen özelliği şifa deposu bir çorba olmasıdır. Hastalıklara karşın koruma sağlayan tavuk suyu çorbası aynı zamanda da hasta çorbası olarak bilinir.

Eskiden büyüklerimiz şifa olsun diye hasta olduklarında tavuk suyu çorbası yapar ve içerlerdi. Eski Türk filmlerini izliyorsanız eğer bunu görmeniz mümkündür. Günümüzde hazır çorbaların türemesiyle birlikte kültürümüzü de unutur olduk.

Neyse ki Türk lokantaları günümüzde bu kültürü devam ettiriyor.

Şimdi sizlere Lokantalardaki kadar lezzetli Tavuk suyu çorbası nasıl yapılıyor ayrıntılı bir şekilde tarifini vereceğiz.

Tavuk Suyu Çorba İçin Malzemeler

1 adet Tavuk budu ve 1 adet tavuk göğsü
6 su bardağı kadar su ( Suyun çeşme suyu olmamasına dikkat edin )
1 yemek kaşığı kadar un
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 adet orta boy kuru soğan
Yarım Çay kaşığı kadar karabiber
1 çay bardağı kadar tel şehriye

1 tatlı kaşığı Pul biber


Tavuk Suyu Çorbanın Lokanta Usulü Tarifi

İlk olarak tavuk parçaları tencereye alınır ve 6 su bardağı su ile birlikte haşlanır. Ayrı bir tencerede ise önceden doğradığınız soğanları kavurmalısınız. Dilerseniz havuç veya kereviz sapı da ekleyebilirsiniz.

Tavuklar yeterince haşlandıktan sonra kemiklerinden didiklenerek ayrılır.
Tencerede un ve yağı kavurduktan sonra üzerine didiklenmiş tavuklarla birlikte haşlama tenceresindeki su dökülür. Bu suyu zaten mutlaka kullanmak gerek ki. Tavuğa da lezzet veren zaten bu sudur. Ve şehriyeleri de ekledikten sonra çorbamızı biraz daha kaynatıp ardından baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyelim.

Servis ederken mutlaka 1 dilim limon ve 1 çay kaşığı elma sirkesi ilave etmeyi unutmayın. Ayrıca sarımsak seven biriyseniz çorba kaynama aşamasına yaklaşırken sarımsak dövücüde dövdüğünüz 4 diş sarımsağı da ekleyebilirsiniz. Sarımsak, Elma Sirkesi, Limon, Baharatlar aynı zamanda da tavuğun gerçek suyu bu çorbanın adeta şifa olmasını sağlayacaktır.