Lokantalardaki gibi lezzetli mercimek çorbası yapmanın püf noktası! En basit yöntem

Lokantalardaki gibi lezzetli mercimek çorbası yapmanın püf noktası! En basit yöntem

Lokantalarda yapılan mercimek çorbaları çok daha lezzetli oluyor ve kıvamı da gerçekten tadında oluyor. Peki lokanta usulü mercimek çorbasının püf noktaları nelerdir?

Mercimek çorbası, Türk mutfağında sevilen bir çorba türüdür. Sadece evlerde değil hemen hemen her lokantada bulunur. İster lüks isterseniz sıradan bir restorana gidin mutlaka mercimek çorbasını bulabilirsiniz.

Mercimek çorbasıyla ilgili ilginç bir sorunla karşı karşıya kalır çoğumuz . Sorun bellidir, Mercimek çorbasının lokantalarda çok daha lezzetli olması. Evlerde yapılan mercimek çorbaları nedendir bilinmez lokantalardaki kadar lezzetli olmaz.

Peki lokantalardaki mercimek çorbaları kadar lezzetli bir çorba yapmak zor mu? Hiçte değil. Vereceğimiz tarif sayesinde sizlerde lokantalardaki kadar lezzetli mercimek çorbası yapabileceksiniz.

İlk olarak Mercimek çorbası için malzemelerimiz

1 su bardağı kadar kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı kadar un
1 adet isteğe göre havuç
½ yemek kaşığı kadar salça - acı biber veya domates fark etmiyor
1 çay kaşığı kadar karabiber
Tuz
½ çay kaşığı kadar kimyon
1 litre kadar şişe su - çeşme suyu kullanmayın tadını bozan şeyde bu zaten.
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

Sosu için malzemeler

2 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 tatlı kaşığı kadar kırmızı toz biber


Mercimek Çorbasının Püf Noktalarıyla Tarifi

Yemeklik olarak doğramış olduğumuz soğanları tencerede kavuralım. Ardından un ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Salçayı da ekledikten sonra küp küp doğramış olduğumuz havucu ekleyelim. Sonrasında ise mercimekleri tencereye ekleyerek üzerine suyumuzu ilave edelim. Havuçlar yeterince blenderde çorbayı çekelim.

Sonrasında ise baharatlarımızı çorbamıza ekliyoruz. Çorbanın kıvamı koyu geldiyse çok az su ekleyip açabilirsiniz. Tencerede çorbanızı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra Sosunu tavada hazırlayarak servis ederken kaselere dökebilirsiniz.

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI İÇİN PÜF NOKTALAR

Mercimeklerin bol suyla yıkanması gerekmektedir. Tavuk suyu veya et suyu kullanacak olmanız çorbanın lezzetini daha da artıracaktır. Acı seviyorsanız kırmızı biberi bolca kullanın. Un yerine dilerseniz patateste ekleyebilirsiniz...

Lokanta usulü mercimek çorbası tarifimiz hoşunuza gittiyse lütfen arkadaşlarınızla da paylaşmayı ihmal etmeyiniz.