Makarnayı haşladığınız suyu dökmeyin, onunla işte yapabilecekleriniz

Makarnayı haşladığınız suyu dökmeyin, onunla işte yapabilecekleriniz

Makarna haşladıktan sonra genelde suyunu döküyoruz. Oysa dökmemek gerekiyor. Makarna haşlama suyuyla bakın neler yapılabiliyor

Makarna herkesin sevdiği bir yiyecek. Makarna haşladıktan sonra haşlama suyunu ise genelde dökeriz. Kullanmayız. Oysa makarna suyunu dökmemek gerekiyor. Bir çok ev hanımının yaptığı bu hataya usta şefler çok kızıyorlar.

MAKARNA SOSUNA EKLEYİN

Makarna yaparken, makarna suyundan bir kepçe kadar makarna sosuna mutlaka ekleyin. Makarnanızın çok daha lezzetli olmasını sağlayacaksınız. Bir çok usta şef restoranlarda makarna soslarında mutlaka makarna suyundan kullanıyorlar.

PİLAV YA DA ÇORBA YAPIMINDA KULLANIN

Eğer pilav yapacaksanız makarna suyundan ekleyebilirsiniz normal su yerine. Yapacağınız pirinç pilavının çok daha lezzetli olacağını göreceksiniz. Yine çorba yaparken de çorbaya normal su yerine makarna haşladığınız sudan ekleyin. Çorbanızın besin değerini daha da artırmış olacaksınız.

ÇİÇEKLERİ SULAYIN

Makarna haşladığınız suyu dökmeyin ve bekletin. Makarna suyunuz soğuduktan sonra o suyla çiçeklerinizi sulayın. Çiçeklerinizin daha canlı olduğunu bir süre sonra göreceksiniz.

BULAŞIKLARDA İYİ İŞE YARIYOR

Bazı durumlarda tencereler ve tavalarda lekeler kalabiliyor. İşte makarna suyuyla o lekelerden kurtulabilmek mümkündür. Yapmanız gereken temizlemek istediğiniz tencerenize bu sudan dökmek ve bir süre bekletmek. Sonrasında süngerin yumuşak tarafıyla ova ova yıkamak. Gördüğünüzde çok şaşıracaksınız. Çünkü tüm inatçı lekeler tencere veya tavanızdan çıkıp gitmiş olacak.