Mantarın daha lezzetli olması için çok küçük ama çok nefis mutfak sırrı

Mantarın daha lezzetli olması için çok küçük ama çok nefis mutfak sırrı

Mantar yemeği yapacağınız zaman mutlaka bu tarif sırrını uygulamalısınız. Pişireceğiniz mantar çok daha lezzetli olacaktır. İşte Türk mutfağının en lezzetli mantar yemeğinin tarifi.

Mantar, Türk mutfağında sevilen bir sebze. Hem ucuz hem bereketli olması nedeniyle tercih edilen mantar eklendiği her yemeğe lezzet katmaktadır. Başlı başına bile tüketildiğinde mantar çokça lezzetli bir sebzedir.

Mantar çok lezzetli olduğu kadar aynı zamanda faydalı bir sebzedir. Mantar içerisinde A, D, B, E, K ve P vitaminleri bulunmaktadır. Bu vitaminler sayesinde vücut daha da güçlenmektedir. Mevsimine göre tüketilen mantarlar vücut direncini korumaktadır. Bağışıklık sistemini koruma özelliği de bulunan mantarlar son derece doyurucu sebzeler olarak bilinmektedir.

LEZZETLİ MANTAR PİŞİRMEK İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER

Mantarları pişirirken yıkamamak gerekiyor. Mantarları yıkadığınız zaman suyu ve kiri içine çekecektir. Eğer mantarları yıkarsanız tatları bozulacak ve besin değeri yok olacaktır. Bu yüzden mantarları yıkamamak gerekiyor. Islatılmış bir bez veya kağıt havlu yoluyla mantarların temizlenmesi gerekmektedir.

MANTAR SOTE NASIL YAPILIR?

Şimdi sizlerle gelin isterseniz mantar sote tarifini paylaşalım.

Mantar sote için gerekli malzemeler

yarım kilo mantar
1 baş kuru soğan
2 adet kadar yeşil biber
Tercihe göre 1 adet kapya biberi
2 diş kadar sarımsak
Ve 2-3 adet kadar domates
Karabiber, Tuz ve pulbiber

MANTAR SOTENİN TARİFİ

Soğan, Sarımsak ve biberler ince ince doğranır. Ardından mantarlar temizlenir. Orta büyüklükte mantarlar doğranır. Sonrasında tavaya zeytinyağı eklenir ve soğanlar yağ kızınca 1 dakika kadar kavrulur. Ardından sarımsak ve biberler eklenerek bir süre daha kavrulur. Mantarlar eklenir. Bir süre karıştırılır. Orta ateşte kavrulması gerekmektedir.

LEZZET SIRRINA GEÇELİM...

1 Kaşık acı biber salçasını 1 çay bardağı içerisine ekleyin. İçerisine de yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından bu karışımı mantar sotenizin içerisine ilave edip biraz daha kavurun. Suyunu salıp tekrar çekinceye dek ara ara sotenizi karıştırın. Sonrasında ise domateslerin kabuğunu soyarak güzelce rendeleyin. Mantarlar yeterince suyunu çekince domatesleri ve tuzu aynı zamanda da baharatları ekleyerek güzelce karıştırın. Domatesler de suyunu çekmeye başlayınca ocaktan artık sotenizi alabilirsiniz.

Deneyecek herkese şimdiden lezzetli mantar sote tarifi afiyet olsun.