Menemeni daha lezzetli hale getirmek için Yunanistan'daki aşçıların yaptığı teknik

Menemeni daha lezzetli hale getirmek için Yunanistan'daki aşçıların yaptığı teknik

Menemen Türk mutfağında lezzetli bir kahvaltılık. Yunanistan'daki aşçılar ise menemeni daha lezzetli hale getirmek için harika bir yöntem uyguluyor.

İster soğanlı olsun ister soğansız menemen herkes tarafından çok sevilen bir kahvaltılıktır. Türk mutfağında yapılan Menemen komşu Yunanistan'da da çokça yapılıyor.

Hatta Yunanistan'daki aşçılar menemen yaparken menemeni çok daha lezzetli hale getirmek için bazı yöntemler uyguluyorlar.

Uyguladıkları yöntemler arasındaki en ilginci biberleri daha büyük doğruyorlar. Nedeni ise biberlerin menemen pişerken erimemesi...

Menemen içerisinde kullanacakları soğanı ise yaklaşık 10 dakika haşladıktan sonra kavuruyorlar. Nedeni ise menemende kullanılan soğan hem böylelikle mideyi yakmıyor hem de ağız kokusuna yol açmıyor.

BOL SULU MENENEMEN İÇİN UYGULADIKLARI TAKTİK

Menemeni daha lezzetli ve bol sulu hale getirmek için ise 1 bardak sıcak suyun içerisine 1 çorba kaşığı acı biber ya da domates salçası ekleyip iyice karıştırarak yumurtaları kırmadan önce menemen tavasına ekliyorlar.

Böylelikle menemen çok daha lezzetli ve bol sulu oluyor.

Servis ederken ise menemenin üzerine mutlaka maydanoz serpiştiriyorlar.

Kimi aşçılar ise menemeni çok daha lezzetli hale getirmek için malzemeler arasına 3 diş de ince ince kıyılmış sarımsak ekliyorlar.

Menemene eklenen sarımsak hem daha hoş bir lezzet veriyor hem de menemenin çok daha sağlıklı olmasını sağlıyor.