Misafirleriniz için lezzetli ve bayatlamayan aşçılık tekniğiyle dereotlu poğaça tarifi

Misafirleriniz için lezzetli ve bayatlamayan aşçılık tekniğiyle dereotlu poğaça tarifi

Türk mutfağının lezzetli poğaçalarından dereotulu poğaçanın tarifini sizlerle paylaşacağız. Bu tarife uygun bir şekilde yaparsanız poğaçanız günlerce bayatlamayacaktır.

Hamur işi severlere özel yeni bir tarifle karşınızdayız! Lezzetine hayran kalacağınız bir poğaça tarifimiz var.

Dereotlu Poğaça misafirleriniz için doğru bir tercih olacaktır. Dereotu poğaçaya gerçekten farklı bir lezzet katmaktadır. Lezzete lezzet katmayı seven çok sayıda kişi dereotlu poğaçaları tercih etmektedir.

Hürriyet gazetesi tarafından paylaşılan dereotlu poğaça tarifi ölçüsünün tam olması nedeniyle gerçekten de işe yarayan bir tarif. Uzun bir süredir de bu tarifi yapmaktayız evde. Vereceğimiz dereotlu poğaça tarifini sizlerde deneyebilir ve arkadaşlarınıza önerebilirsiniz.

İlk olarak malzemeleri paylaşacağız..

1 demet taze dereotu
2 çorba kaşığı kadar sirke - Doğal olsun lütfen
2 adet orta boy yumurta (sarısı üzeri için)
250 gram kadar tereyağı
1 kahve fincanı kadar organik zeytinyağı
2 çorba kaşığı kadar yoğurt
1 çay kaşığı kadar tuz
1 paket kadar kabartma tozu
Ve Aldığı kadar un
Üzeri için malzemeler

Haşhaş, susam ya da çörekotu kullanabilirsiniz.

Peki Dereotlu poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Poğaçamızın yapımına geçelim şimdi. İlk olarak dereotlarını güzelce temizleyip saplarını kesin ve de ince ince doğrayın.

Sonrasında da 3 su bardağı kadar unu bir kaba alıp ortasını iyice açın. Ve İçine ilk önce dereotlarını ilave edin. Sonrasında da sıvı yağı ve tereyağını ekleyin. Ardından Yoğurdu ve yumurtaları da ekleyip sonrasında güzelce yoğurun.

Devamında ise Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı sirkeyi ve kabartma tozunu karıştırıp hamurun içine ekleyin. Ardından Hamur lezzetli bir kıvama gelsin diye yaklaşık 1,5 su bardağı daha un ilave edin. Eğer hala yapışkansa aldığı kadar daha un ilave edebilirsiniz..

Yoğurma işlemi bitincede de üzerini nemli bir bezle örtüp hamuru 40-45 dakika kadar daha dinlendirin. Bu işlemi yaptıktan sonra da Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar koparıp tepsiye güzelce yerleştirin. Ardından Üzerine yumurta sarısını sürüp süsleme malzemeleriyle süsledikten sonra önceden ısıtılmış olan 180 derece ayarındaki fırına tepsiyi sürün. Ve 25-30 dakika kadar pişirin.

Dereotlu Poğaça tarifimiz işte bu kadar kolaydır! Tarifimizi sizlerde deneyebilir ve arkadaşlarınızın yararlanması içinde onlarla paylaşabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun..

Poğaçalarınızı yaklaşık 10 dakika dinlendirdikten sonra servis ederseniz daha lezzetli olacaktır. Sıcak sıcak midenize böylelikle oturmamış olur :)

İlgili Haberler