Muz kararmadan nasıl saklanır? İşte pek bilmediğiniz yöntemler! Uzun süre dayanıyor

Muz kararmadan nasıl saklanır? İşte pek bilmediğiniz yöntemler! Uzun süre dayanıyor

Muz sevilen bir meyvedir. Ancak bazı durumlarda muzda kararma oluşabiliyor. Muzun kararmaması için ise bazı yöntemler var

Marketten veya pazardan satın aldığımız muzlar çabucak kararmaktadır. Kararan muz hızlı bir şekilde çürümektedir. Dolayısıyla israf kaçınılmaz olmaktadır.

Muz sevilen bir meyvedir. Bol lif kaynağı içermesi nedeniyle mide ve bağırsak dostu olan muz aynı zamanda sindirim sistemi için faydalı besinlerdendir.

Muzun doyurucu özelliği de bulunmaktadır. Çokça faydası bulunan muzu market, pazar yada manavdan satın aldığınızda saklama koşullarına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Eğer aldığınız muz çabucak kararıyorsa bazı detaylara dikkat etmenizde fayda var. Uygulayacağınız bu pratik yöntemler sayesinde muzlarınızın kararmasını önlemiş olacaksınız.

Yapmanız gereken tek şey doğru saklama önerilerine uymak. Böylelikle muzların hem kararmasını hem de israf olmasını önlemiş olacaksınız.

Yurt gazetesinde yayınlanan bir haberde; Muzların kararmamasını önlemek için işe yarayacak yöntemlerden bahsedildi.

MUZ KARARMASI NASIL ENGELLENİR?

Çoğunluğun tercihinin aksine muzu yeşilken satın alınız veya toplayınız. Sarı renkten ise yeşil renk daha uzun süre saklamanızda yardımcı olacaktır.

Muzları tüketene kadar oda sıcaklığında saklayınız. Kapalı bir yere veya çanta içine koymayınız. Kapalı yerde muhafaza etmeniz, muzların olgunlaşması için hızlı bir süreç işletecektir.

Muzları buzlukta saklayarak da fresh kalmalarını sağlayabilirsiniz. ( Uzun ömürlü saklamak için ideal yöntemdir) Muzlar çözünür çözünmez tüketilmelidir. Çözülmüş bir muzu yeniden buzluğa koymanız tadın deforme olmasına yol açabilir. Bir kereliğe yapacağınız bir işlem olarak görün ve yiyeceğiniz kadarının çözülmesine izin verin.

Muzun sapını alüminyum folyo ile sarınız. Böylelikle sarı muzlar kararmayacağını göreceksiniz. Uzun ömürlü kullanım için alüminyum folyo hayat kurtaran bir malzeme olabilir.

Muzun sapına streç film geçirebilirsiniz. Streç film sayesinde kararma sorunundan kurtulabilirsiniz.

Kaynak: Yurt Gazetesi