Ne Haşlanır ne süzülür! En farklı pişirme tekniğiyle lezzetli makarna yapmanın sırrı

Ne Haşlanır ne süzülür! En farklı pişirme tekniğiyle lezzetli makarna yapmanın sırrı

Makarna sevilen lezzetlerden biridir. Evde makarna yaparken bu pratik bilgilerle çok daha lezzetli makarna pişirmek mümkün! Üstelik usta aşçılık sırrıyla.

Son dönemin en ilginç yemek tariflerini paylaşan tavsiyetarifler.com sitesi yine ilginç bir tarif paylaştı. Haşlanmayan ve süzülmeyen makarna tarifi. Evet deneyen bir çok kişi de tarifin çok lezzetli olduğunu belirtiyor.

Makarna en kolay yemeklerden biri. Ancak daha kolay makarna yapabilmek mümkün. Son dönemde alternatif tarifler araştırma konusu olmaya devam ediyor.

En dikkat çeken tariflerden biri de Tavsiyetarifler.com adlı sitede paylaşıldı. Paylaşılan tarifte makarna yaparken önerilen harika bir tarif tavsiye edildi.

Öyle ki bu tarif makarna tarifleri arasındaki en kolay tariflerden biri olarak gösteriliyor. Ayrıca makarna çok daha da lezzetli oluyor. Yapmanız gerekenleri ayrıntılı bir şekilde sizlerle paylaşacağız. Sizlerde arkadaşlarınıza önerin onlar da bu kolay makarna tarifini yapmış olsunlar.

SOSUYLA PİŞEN SALÇALI MAKARNA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER


☑️ 1 paket spagetti ya da sevdiğiniz bir makarna
☑️ 1 tatlı kaşığı tuz
☑️ 1 yemek kaşığı domates salçası
☑️ 1 tatlı kaşığı biber salçası
☑️ 1 adet kuru soğan
☑️ 2 diş sarımsak
☑️ 2 adet domates
☑️ 3 yemek kaşığı sıvı yağ
☑️ Kaynar su
☑️ Kekik, pul biber, karabiber

SOSUYLA PİŞEN SALÇALI MAKARNA NASIL YAPILIR?


???? Tencereye sıvı yağı, rendelenmiş sarımsağı, minik minik doğranmış kuru soğanı koyup kavurun.
???? Salçaları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
???? Rendelenmiş domatesi (Kışlık domates soslarınızı da kullanabilirsiniz) ekleyip 3 dakika daha pişirin.
???? Artık makarnayı ilave etme vakti. Direk paketi açıp makarnayı ilave edin.
???? Tuzu, baharatları da ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Ara ara kontrollü bir şekilde kaynar su ekleyin.
???? Makarnalar yumuşayınca servis tabağına alabilirsiniz. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tulum peyniri, ince kıyılmş maydanoz çok yakışır.

MAKARNA YANINA NE İYİ GİDER?

Peki makarnanın yanına ne iyi gider diyorsanız enfes bir çoban salata yapabilirsiniz. Yada çok lezzetli mercimek çorbası yapabilirsiniz. Mercimek çorbası ile makarnayı servis etmek çok daha lezzetli olabilir. Başlı başına makarnayı servis edecekseniz en azından yanında yoğurt ve mevsim salatası yapabilirsiniz. Çoban salatayla da makarnanızı servis edebilirsiniz. Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde mis gibi sarımsaklı cacıkta makarna yanına iyi gidebilir.

Kaynak: Tavsiyetarifler.com