Nefesim kokar korkusuyla soğan yemiyorsanız bu yöntemleri deneyin; Kokudan eser kalmayacak!

Nefesim kokar korkusuyla soğan yemiyorsanız bu yöntemleri deneyin; Kokudan eser kalmayacak!

Nefes kokusu hem insanın kendisini hem de çevresindekileri rahatsız eden kötü bir durum. Bu konuda ilk akla gelen kötü kokulardan biri de soğan kokusu! Siz de nefesim kokar korkusuyla soğan yemiyorsanız bu yöntemleri deneyin; Kokudan eser kalmayacak!

Yemek yemenin bazı zevklerinin pahalıya mal olduğu iyi bilinir. Lezzetli ama ağır, sos bakımından zengin veya tam olarak sağlıklı olmayan yiyeceklerin verdiği zararların yanı sıra tüketen kişinin ağız kokusunu kötü etkileyen bazı yiyecekler de vardır. Bu listenin başında sarımsak ve soğan var. Özellikle soğanlar pek çok yemeğin ana malzemesidir. Çiğ salatalardan, sulu yemeklere ve sotelere varana kadar birçok yemek soğanla yapılır. Ancak tükettikten sonra nefesim kokacak endişesiyle soğan yemeyi bıraktıysanız sizin için bir önerimiz var. Soğanın zararlı etkilerini hemen etkisiz hale getirmek için bu önerileri bilmek yeterli!

Nefesim kokar korkusuyla soğan yemiyorsanız bu yöntemleri deneyin!

Kokudan eser kalmayacak!

PEYNİR VE SÜT ÜRÜNLERİ SOĞAN KOKUSUNUN DÜŞMANIDIR
Kötü kokan nefesle anında savaşmanın en iyi yolu, süt ürünlerini aynı öğünde tüketmektir. Örneğin peynir bu amaç için idealdir. Çiğ soğan ile güzel bir salata yapmayı planlıyorsak, soğanın kötü etkilerini dengelemek için birkaç küp peynir de ekliyoruz. Soğan çorbası yaparsak, kokuyu nötralize etmek için Kuzey Avrupa ülkelerinde olduğu krema ekleyebiliriz.

AĞIZ KOKUSUNA DİĞER ÇARE; YEŞİL ÇAY

Yemek sırasında peynir veya yemek sonrası yoğurt tüketmek, soğanın zararlı kokusuyla savaşmanın tek yolu değildir. Ağız kokusuna karşı bir diğer büyük müttefik yeşil çaydır. Yeşil çay, güçlü bir antioksidan olduğu ve bazı kanserleri önlemeye yardımcı olduğu için mutfağımızdan asla eksik olmamalı ve ağız kokusundan kurtulmak isteyenler için büyük bir müttefik olabilir.

GARGARA YAPMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN
"Nefesimizi tazelemek" için gargara yapma alışkanlığı edinirsek bir daha soğandan vazgeçmek zorunda kalmayacağız. Bu amaçla, içinde yarım limonun suyu bulunan bir bardak ılık su ve 1 çay kaşığı tuz kullanabiliriz. Dişlerimizi fırçaladıktan sonra bu karışımı tüm ağzımızı çalkalıyoruz. Tükürüyoruz ve birkaç kez tekrarlıyoruz. Nefesimiz tertemiz olacak!