Öğrendiğinizde krep yaparken uygulamak isteyeceğiniz sır! Göz göz kabarmasını sağlıyor

Öğrendiğinizde krep yaparken uygulamak isteyeceğiniz sır! Göz göz kabarmasını sağlıyor

Krep, Türk mutfağında sevilen bir kahvaltılıktır. Öğrendiğinizde kesinlikle uygulamak isteyeceğiniz harika bazı sırlar vereceğiz.

Krep herkesin çok sevdiği kahvaltılıkların başında gelmektedir. Çok sayıda kişi krepleri tuzlu veya tatlı tercih etmektedir. Ancak tuzlu krepler nedendir bilinmez daha çok sevilir.

Özellikle peynirli kreplere kimse hayır diyemez. Ancak biz sizlere sütlü yoğurtlu krep tarifi vereceğiz. Üstelik göz göz kabaran sırrıyla...

Sağlık Haberciniz adlı site tarafından sağlıklı tarifler arayanlara özel bir kahvaltılık krep tarifi paylaşıldı.

Süt ve yoğurtla yapılan bu krep hem sağlıklı hem de göz göz kabarıyor.

PÜF NOKTASI!!

Yapacağınız krep lezzetli olsun istiyorsanız tavayı mutlaka önceden ısıtın. Biraz yağlayın. Ayrıca malzemelerinizi mutlaka oda sıcaklığında yapın.

Ve kreplerinizin kabarması için mutlaka ama mutlaka 1 tatlı kaşığı kadar kabartma tozu eklemeyi hamurunuza unutmayın.

SÜTLÜ YOĞURTLU KREP İÇİN MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

SÜTLÜ YOĞURTLU KREPİN YAPILIŞI

Yumurtaları derin bir kaba alın, mikser yardımıyla güzelce çırpın. Daha sonra yoğurdu da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip kekten daha akışkan kıvamda olacak şekilde çırpın.

Krep tavanız varsa krep tavası ile yoksa teflon tavada krepleri yapabilirsiniz.

İlk krepi yaparken çok az tereyağı ile tavayı yağlayın. Hazırladığınız krep harcından çorba kepçesi kadar doldurup ısınan tavaya dökün. (Dikkat edin terayağı yanmadan dökün, tavanın hafif ısınması yeterli). 1 kepçe hamurun tavanın tüm zeminine yayılması için tavayı sallayın. Bu sayede hamur ince bir tabaka halinde tavanın tabanına yayılacaktır. Krepleri, orta ateşte göz göz olup, renk alana kadar arkalı önlü kızartalım.

Diğer aşamalarda tavayı yağlamayın. Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Pişen krepleri servis tabağına alıp ister ılık ister soğuk servis edebilirsiniz.

Pişen krepleri tabağa aldığınızda (sıcakken) aralarına tereyağı sürerseniz daha lezzetli olur.

Afiyet olsun.

YANINA NE GİDER?

Yapmış olduğunuz bu harika krep tarifinin yanına gidecek en iyi lezzet birazcık peynir ve zeytin olacaktır. Dilerseniz kahvaltılık sosla da tüketebilirsiniz.

Kaynak: Saglikhaberciniz.com.tr