Patates haşlarken yapılan hata! Patatesin tüm besin değerini yok ediyor

Patates haşlarken yapılan hata! Patatesin tüm besin değerini yok ediyor

Patates haşlaması Türk mutfağında sevilen bir alışkanlıktır. Özellikle yapılan patates salatası veya patates püresi muhteşem bir lezzet tatmamızı sağlamaktadır. Patates haşlarken yapılan bir hatanın patatesin tüm besin değerini yok ettiği belirtiliyor.

Patates herhalde sevmeyen yoktur. İster kızartması yapılsın ister haşlaması patates çokça tükettiğimiz bir sebzedir. Bir çok yemeğin belki de ana malzemelerinden biri olan patatesin en sağlıklı halinin ise haşlanarak tüketilmek olduğu söylenir.

Ancak uzmanlara göre patatesi haşlarken yapılan bir hata tüm besin değerinin yok olmasına neden oluyor.

PİŞİRME SÜRESİNE DİKKAT ETMEK GEREK

Patates haşlarken pişirme süresine dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar doğru pişirme teknikleri hakkında da bilgi verdiler. Akşam gazetesinde yayınlanan habere göre; Patates gibi kabuğu ile haşlanabilen sebzeler iyice yıkadıktan sonra soyulmadan haşlanmalıdır. Böylece besin değeri de korunmuş olur.

chad-elliott-4o4dngdad8q-unsplash.jpg

PATATES KAÇ DAKİKADA HAŞLANIR?

Patates haşlarken haşlama süresine dikkat etmek gerekmektedir. Püre yapmak için kullanılacak olan ve kabukları soyulan patatesin yaklaşık haşlanma süresi 20 dakika olmaktadır.

Eğer patates kabukları ile haşlanacaksa haşlama süresi bu kez 40 dakikaya çıkmaktadır.

DÜDÜKLÜ TENCEREDE PATATES KAÇ DAKİKADA HAŞLANIR?

Çok sayıda kişi ise patates haşlarken düdüklü tencereyi tercih etmektedir. Eğer sizde patates haşlarken düdüklü tencere kullanacaksanız bu kez haşlama süresi yaklaşık 15 dakika olacaktır.

15 dakikadan fazla düdüklü tencerede patatesi haşlarsanız hem patatesin besin değeri gidecek hem de özellikle salata yapımında patatesin dağılmasına yol açacaktır.