Patatesin çabuk bozulmasına neden oluyor sakın yapmayın

Patatesin çabuk bozulmasına neden oluyor sakın yapmayın

Patates Türk mutfağında eksik olmayan bir sebze çabuk bozulmaması için bilmeniz gerekenler.

Patates Türk mutfağının sevilen sebzelerinden biridir. Çok sayıda yemeğe eklenen patates mutfaklarımızdan eksik olmaz.

Patatesin uzun süre muhafaza edilmesi büyük bir sorundur. Biraz ağır bir sebze olduğu için çok sayıda ev hanımı bir kere satın almaya gittiğinde en az beş kilodan fazla almaktadır. Çünkü her yemeğe rahatlıkla eklenebilen patates mutfağımızın demirbaş sebzelerinden biridir.

GÜNEŞTE MUHAFAZA ETMEYİN

Patatesleri güneşte muhafaza etmeyin. Çünkü güneşte bekletilen patatesler çok daha çabuk filizlenmektedir. Bu da patatesinizin bozulmasına yol açmaktadır.

Patateslerinizi balkonda saklamak yerine serin ve güneş almayan yerlerde muhafaza edin. Ayrıca çuval içerisindeyse patatesinizin mutlaka altına bir tahta koyun ve betonla temas etmesini engelleyin.

FİLİZLENMİŞ PATATES NEDEN TÜKETİLMEMELİ?

Filizlenmiş patates sindirim sistemine zarar vermekte ve besin zehirlenmesine yol açabilmektedir. Sözcü'de yer alan haberde de ayrıntılı bir şekilde vücut üzerindeki etkilerinden bahsedilmişti. Filizlenmiş patates tüketenlerde Mide bulantısı, ishal, kusma, mide krampları, boğazda yanma, baş ağrısı ve baş dönmesi görülebilir. Bu kimyasal patatesin kabuklarının hemen altında daha yoğun miktarlarda bulunur.

PİŞİRME ŞEKLİ HİÇ FARKETMİYOR

Bazı kişiler filizlenmiş patatesin kızartılması değil de haşlanarak tüketilmesi durumunda zararsız hale dönüşeceğini söylüyor. Oysa böyle bir şey söz konusu değil. Pişirme şekli hiç bir şekilde o patatesi sağlıklı hale getirmiyor. Filizlenmiş patatesi mutlaka çöpe atmak gerekiyor.