Patlıcanın en lezzetli hali! Şakşuka yaparken bilmeniz gereken aşçılık yöntemleri

Patlıcanın en lezzetli hali! Şakşuka yaparken bilmeniz gereken aşçılık yöntemleri

Şakşuka Patlıcan yemekleri arasında Türk mutfağında en sevilenidir. Peki şakşuka nasıl yapılır?

Yaz mevsimi yaklaştı. Herkes şakşuka yapmaya başlayacak. Patlıcan fiyatları kış aylarında biraz pahalı oluyor. Yaz aylarında ise son derece uzu oluyor. Şakşuka yaparken lezzetine doyamayacağınız bir tarifle karşınızdayız.

Lokantalardaki kadar lezzetli şakşuka yapmak aslında hiç zor değildir. Yeter ki püf noktalarını bilin ve ona göre hareket edin.

Habertürk tarafından paylaşılan bir tarifte şakşuka yaparken uygulamanız gereken bazı püf noktalar anlatıldı.

Öncelikle mutlaka bu yemekte kemer patlıcan kullanın. Bostan patlıcanıyla pek lezzetli olmuyor. Ve mümkünse diğer malzemelerinizin de taze olmasına özen gösterin. Ezilmiş ve taze olmayan sebzeleri sakın eklemeyin. Hem yemeğinizin lezzeti olmaz hem de tadı. Mümkünse tuz olarak kaya tuzu kullanın.

Yağ olarak zeytinyağına ek 1 yemek kaşığı da tereyağı eklemeniz yemeğinizin lezzetini iki katına çıkaracaktır.

İşte Şakşuka yaparken işinizi kolaylaştıracak o tarif

MALZEMELER

3 adet kemer patlıcan
2 adet kabak
3 adet domates
4 adet dolmalık biber
2 adet orta boy patates
Kızartma için zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Patlıcanlar alaca soyup 2 cm. eninde doğradıktan sonra ortadan ikiye veya dörde bölün. Kabak için de aynı işlem tekrarlayın. Domateslerin kabukları alındıktan sonra çekirdekleri ile birlikte, biraz daha ufak doğrayın. Biberleri 2 cm. büyüklüğünde kesin. Zeytinyağında sırası ile patlıcan, kabak ve biberi ayrı ayrı kızartarak, aynı kap içine alın.

Son olarak sarımsaklar ve domatesleri de yumuşayana kadar kızartarak, kabak patlıcan karmasına karıştırın. Patatesleri iri tavla zarı büyüklüğünde doğrayarak aynı yağ içinde pembeleşinceye kadar ayrıca kızartın. Karışıma ilave edin. Kızartma yağından bir miktar ilave ederek hepsini karıştırın. Tuz, karabiber, kırmızı biber ilave etmeyi unutmayın. Soğuk servis edin. Afiyet olsun...

ŞAKŞUKA YANINA EN İYİ NE GİDER?

Şakşuka yemeğinizi yaptıktan sonra tane tane pirinç pilavı yapabilirsiniz. Biraz yoğurt veya cacıkta bu yemekle iyi gitmektedir. Dilerseniz mevsimine uygun bir salata ile şakşuka yemeğinizi de akşam yemeğinde servis edebilirsiniz.

Unutmadan bu yemek pideyle iyi gidiyor. Fırından pide alabilirseniz pideyle şakşuka keyfi çok başka oluyor.

Kaynak: Habertürk

İlgili Haberler