Peynir yerken dikkat edin. Peynirin Bozuk olduğunun 3 önemli belirtisi

Peynir yerken dikkat edin. Peynirin Bozuk olduğunun 3 önemli belirtisi

Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan peynirle ilgili önemli uyarı. Yediğiniz peynir bozuk olabilir. İşte bozuk peyniri anlamanın yolları

Sağlığımız için yediğimiz içtiğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz gerekiyor. Eğer tükettiğiniz yiyecekler taze değilse gıda zehirlenmesi başta olmak üzere çeşitli sağlık problemlerine yol açabiliyor. Bu kapsamda beslenme uzmanlarının çok önemli uyarıları bulunuyor. O uyarılardan birini şimdi sizlerle paylaşacağız.

Peynir kahvaltılarda vazgeçilmez besinler arasında yer alır. Zeytin ve peynir ayrılmaz ikililerdendir. Ancak peynirle ilgili çok önemli uyarılar var. Bugüne dek çok sayıda kişinin dikkat etmeden bozuk peynir yediğini belirten beslenme uzmanları yenilen bozuk peynirin mide ve bağırsaklara zarar verdiğini belirtiyorlar.

Peki tükettiğimiz peynirin bozuk olup olmadığını anlamanın yolu yok mu? Elbette var.

Yeni Akit Peynirle ilgili dikkat çeken bir haber yayınladı. Yayınlanan bu haberde peynirin bozuk olup olmadığını anlama yollarından bahsedildi.

- Peynir Küflenmişse bozulduğunu anlayabilirsiniz. Ancak bazı durumlarda küf belirtisi olmadan da peynir bozulabilir.

- Peynirin bozulduğunu tadından da anlamak mümkün olabilir. Tüketmeden önce bir çatalın ucuyla minik bir parça kopararak peyniri tadın eğer Tadı kötüyse bozulmuş demektir.

- Ayrıca Renk ve koku da peynir için önemli bir kriterdir. Rengi sarıya dönen peynirin yapısı artık bozulmuştur. Yumuşak peynir ise açıkta kaldığında iyice sertleşir ve zamanla da lezzeti gider.

Peynirin hızlı bozulmaması için bu uyarılara dikkat etmenzi gerekiyor.
- Marketten Peyniri satın alırken son kullanma tarihine mutlaka bakılmalıdır.

- Peyniri aynı zamanda su ve hava ile temas etmeyecek şekilde muhafaza etmeniz gerekiypr..

- Kahvaltıdan sonra tükettiğiniz peynir hemen buzdolabına kaldırılmalıdır..

PÜF NOKTASI

Peyniri paketinden açtıktan sonra mutlaka bir saklama kabı içerisine koyun ve buzdolabına kaldırın. Eğer tüketeceğiniz peynir küp peyniri değil beyaz peynirse az az almaya dikkat edin.

Çokça alınan peynirler zamanında tüketilmeyince saklama kabı içerisinde ve buzdolabında olsa bile ne yazık ki bozulabiliyor.

Bu yüzden hem tasarruf açısından hem de sağlığınız açısından daha az peynir almak daha yararlı olacaktır..