Pilavın tane tane olması için en uygun yöntem! Pişirme öncesi uygulayın

Pilavın tane tane olması için en uygun yöntem! Pişirme öncesi uygulayın

Pilav pişirirken tane tane olması ve lapa olmaması için bazı küçük püf noktalar var. Pilav yaparken mutlaka denemeniz gereken mutfak sırrı

Pilav, Türk mutfağında bir çok ana yemeğin yanına servis edilen en pratik yemeklerden biridir. Pilav yaparken lapa olmaması için ise bazı küçük püf noktalar var.

Pilavınızı yaparken bu bilgiler ışığında yapmaya çalışırsanız pilavınız gerçekten çok ama çok lezzetli olacaktır.

Hem pilavınız tane tane olacak hem de lezzetli olacaktır. Pilav yaparken uygulamanız gereken bilgileri şimdi sizlerle paylaşacağız.

PİŞİRME ÖNCESİ YAPILMASI GEREKENLER

Öncelikle pilavınızın tane tane olması için pişirme öncesi uygulamanız gereken küçük ama etkili bazı bilgiler var.

Pilavın tane tane olması için pirincin suyu yeterince içine çekmesi gerekiyor. Pilav yapımı için kullanılacak en uygun pirinç ise baldo pirinçtir. Pilav yaparken pirinci mutlaka sıcak suya yatırmak gerekmektedir. Çünkü nişastasının akmasını sağlayan bu yöntem pilavın lapa olmasını önleyecektir.

Bir çok kişi pilav yaparken pirinci suya yatırmak yerine direk yıkayıp geçmektedir. Bu uygulama pilavın lapa olmasına neden olduğu gibi sağlık açısından da zararlıdır. Pirincin üzerindeki zararlı toksinlerin atılması için mutlaka pirinçlerin suda bekletilmesi gerekmektedir.

LAPA OLMAMASI İÇİN BU PÜF NOKTALARI DİKKAT

Pilavın lapa olmaması için ocağın ısısını da iyi ayarlamak gerekiyor. Orta ateşte ısıyı yükseltip , düşürmeden ve kapağını açmadan pişirmeye dikkat edin. Pişme aşamasında sürekli kapağını açarsanız pilavınızın lapa olmasına neden olabilirsiniz. Pilavınızı işte bu noktada kendi haline bırakmak gerekiyor. Ağır ağır pişen pilav çok daha lezzetli olacaktır.

SUYUNU İYİ AYARLAYIN

Pilav yaparken suyunu da iyi ayarlamak gerekiyor. Örneğin 1 bardak pirince konulması gereken su miktarı 1,5 su bardağı olmalıdır. Fazlası pilavınızın lapa olmasına neden alacaktır. Suyun az olması da pilavın kuru olmasına yol açacaktır. Bu yüzden pilavın suyunu da iyi ayarlamak gerekmektedir. Ayrıca pilavınızı yaparken tereyağı kullanırsanız çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Diğer yağlar nedendir bilinmez pilava lezzet katmadığı gibi lapa olmasına da yol açabilmektedir.